διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

27 Φεβ 2011

Φίλοι του Μνημονίου και εραστές αδέσποτων ξανθιών σε κατάθλιψη

Σύμφωνα με τον καθηγητή Deborah Legge,  σύμβουλο ψυχικής υγείας στο Πανεπιστήμιο του Buffalo: «Υπάρχουν ορισμένες πτυχές της κάθε εργασίας που μπορούν να συμβάλλουν στη εμφάνιση κατάθλιψης ή και να την επιδεινώσουν»
1. Νοσοκόμοι ηλικιωμένων και παιδοκόμοι: Τα άτομα που  εργάζονται στον τομέα προσωπικής φροντίδας  ηλικιωμένων και παιδιών βρίσκονται στην κορυφή της λίστα των ανθρώπων που πάσχουν από κατάθλιψη  με ποσοστό 11% για το 2010.
2. Σερβιτόροι  εστιατορίων: Το 10% των σερβιτόρων εν γένει δηλώνουν πως τουλάχιστον  μια φορά μέσα στο προηγούμενο  έτος πέρασε βαριάς μορφής κατάθλιψη, ενώ αν το αναγάγουμε σε φυλετικό επίπεδο, το 15 τοις εκατό των γυναικών που  εργάζονται στο σέρβις ενός εστιατορίου  αναφέρουν πως έζησαν πάνω από  ένα καταθλιπτικό επεισόδιο για  το 2010.
3. Κοινωνικοί λειτουργοί: Δεν προκαλεί και μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι οι κοινωνικοί λειτουργοί βρίσκονται πολύ κοντά στην κορυφή του παρόντος καταλόγου, αφού καθημερινά έχουν να κάνουν με παθογενή περιστατικά.
4. Εργαζόμενοι  στον τομέα  της υγείας: Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει γιατρούς, νοσοκόμους, θεραπευτές και  άλλους επαγγελματίες, οι οποίοι καθημερινά δίνουν σχεδόν τα πάντα στους άλλους.
5. Καλλιτέχνες :Επαγγέλματα που έχουν  να κάνουν σχέση με την ανάδειξη της καλλιτεχνικής φύσης, όπως ζωγράφοι, συγγραφείς, ηθοποιοί, συνδυάζονται με αβέβαιο ωράριο και πολλή απομόνωση. Οι καλλιτέχνες  συνήθως εμφανίζουν μεγάλα ποσοστά  κυκλοθυμίας μέσα στην ημέρα, ενώ  το 9 τοις εκατό αυτών εμφάνισε κατάθλιψη  τουλάχιστον μια φορά για το 2010.
Τη δεκάδα συμπληρώνουν: Δάσκαλοι- Καθηγητές, διοικητικό προσωπικό  τεχνικής υποστήριξης, ηλεκτρολόγοι-υδραυλικοί, οικονομικοί σύμβουλοι  και λογιστές  & πωλητές.


Στην κατάθλιψη όμως οδηγούν και άλλες ενασχολήσεις ή επίκτητες ιδιότητες , οι οποίες δεν αποτελούν κατ’ ανάγκη επαγγέλματα  όπως:
-οπαδός της σοσιαλιστικής διεθνούς,
- παραγωγός οικιακού σπέρματος,
- κυνηγός τοπ μόντελ,
-ψαράς πλούσιας νύφης,
- φίλος του Μνημονίου,
- εραστής αδέσποτων ξανθιών,
- καληνυχτάκιας κατά συρροή,
- βιαστής της ελληνικής γλώσσας,
- βαψομαλλιάς κατ’ εξακολούθηση,
- ιστορικός της ύστερης φάσης του «εκσυγχρονισμού»,
- βιογράφος της Τζούλιας,
- αγιογράφος του “παπανδρεισμού”.
Δεν ξέρω για τις επαγγελματικές καταθλίψεις σας κ. καθηγητά στο Μπάφαλο, εδώ αν έχεις δουλειά είσαι προνομιούχος. Αν έχει στρες η δουλειά αμείβεσαι καλά, άρα δεν έχει σημασία αν μείνεις επιτόπου. Αν πάθεις και καμιά διαταραχή, είσαι στην καρδιά του συστήματος, διότι σίγουρα έχεις αυξημένες ευθύνες. Άλλα μέτρα και άλλα σταθμά. Αφήστε που κόσμος και κοσμάκης «πουλάει» κατάθλιψη, ως εθνική, ως κλαδική, ενίοτε και προσωπική. Η κατάθλιψη ως επάγγελμα.
Από την άλλη κάθε φορά που επικαιροποιείται το μνημόνιο, οι ψυχίατροι τρίβουν τα χέρια τους, γιατί πλακώνει πελατεία προκειμένου να προσαρμόσει το φαρμακευτικό σχήμα.
Αλήθεια τώρα που όλοι έγιναν πολέμιοι του Μνημονίου, εμείς οι “τρελοί” που κράζαμε από την αρχή, θα παρουσιάσουμε αυτοκαταστροφικές τάσεις;
Μ.Ο.
http://www.antinews.gr/2011/02/27/87969/#more-87969

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου