διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

21 Φεβ 2011

“Τα παιδία παίζει” με τις συγχωνεύσεις

Αυτό το θέμα των συγχωνεύσεων των ελληνικών τραπεζών έχει καταντήσει παιχνίδι. Και το μόνο που προσφέρει είναι διεθνή αναξιοπιστία για τη σοβαρότητα και τον τρόπο διαχείρισης τέτοιων πολύ σημαντικών θεμάτων. Η συγχώνευση τραπεζών, σε μια περίοδο παγκοσμιοποιημένης κρίσης και ανεξέλεγκτων πολιτικών εξελίξεων, στο περίγυρο της
χώρας μας, όταν οι προτάσεις προς την άλλη πλευρά λαμβάνουν το χαρακτήρα της μονομερούς επικοινωνιακής «σπέκουλας», είναι πολύ επικίνδυνη υπόθεση.
Πώς είναι δυνατόν μια η Εθνική, μια η Πειραιώς, να προβαίνουν σε δημόσιες ανακοινώσεις τέτοιου τύπου, χωρίς προσυνεννόηση με την άλλη πλευρά και με το κράτος; Εκτός, αν μας κοροϊδεύουν όλοι και παίζονται παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας.
Το βέβαιο είναι, ότι έχουμε πολλές τράπεζες και ότι χρειάζονται συγχωνεύσεις, ώστε να ενισχυθεί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, για να μπορεί να έχει καλύτερες προσβάσεις στη διεθνή αγορά και μεγαλύτερη άμυνα στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αναταράξεις και πιέσεις.
Προϋποθέτει όμως γι΄ αυτό, αξιοπιστία. Και με τις κινήσεις αυτές, η προϋπόθεση αυτή είναι εμφανώς ελάχιστη, έως ανύπαρκτη.
http://www.statesmen.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου