διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

21 Φεβ 2011

Πολιτική αναστάτωση από τις δηλώσεις Στρος Καν

Πριν καλά καλά κοπάσει ο θόρυβος και οι αντιδράσεις από την τελευταία επίσκεψη της τρόικα, οι δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο Ντομινίκ Στρος Καν προκαλούν πολιτικές αναταράξεις.  Ο κ. Στρος Καν σε δηλώσεις του στο γαλλικό "Canal+" στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ δήλωσε ότι ο Γ. Παπανδρέου είχε ζητήσει την παρέμβαση του ΔΝΤ στην Ελλάδα από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2009, δυο μήνες μετά την νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές.

 Το θέμα αποκαλύπτει η εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», η οποία αναφέρει ότι, σύμφωνα με τα όσα έχει πει ο κ. Στρος Καν, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός του έθεσε την ιδέα προσφυγής στην Ελλάδα στο ΔΝΤ εκείνος του είχε απαντήσει ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα δεχτούν σε καμία περίπτωση την μονομερή παρέμβαση του Ταμείου σε μια χώρα της Ευρωζώνης.

Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου, από την Ουάσιγκτον σχολίασε: «Το πρώτο 15ημερο Ιανουαρίου είχα επιβεβαιώσει πια ότι η χώρα οδεύει ολοταχώς για το Ταμείο. Ήταν πλέον επιβεβαιωμένο από μας. Απλά ήρθε η διάψευση πολύ σκληρή από τον κ. Παπακωνσταντίνου, στο περιοδικό Time, που αναγκαστήκαμε όλοι να κάνουμε ένα βήμα πίσω, λέγοντας ο καθένας στον εαυτό του μήπως οι πληροφορίες δεν είναι σωστές. Είχα δεχθεί ένα τηλεφώνημα εκείνο το διάστημα από ένα φίλο διπλωμάτη που μου είπε, μίλησαν πάλι, ο Στρος Καν με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας και νομίζω ότι έχει καθοριστεί το πλαίσιο».

Στην Αθήνα, η κυβέρνηση με ανακοίνωση του Γ. Πεταλωτή, αργά το βράδυ του Σαββάτου, εμμέσως, επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του επικεφαλής του ΔΝΤ.

«Όλοι θυμόμαστε τις τεράστιες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και ιδιαίτερα του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου να αντιμετωπίσει με τον πλέον άμεσο τρόπο το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας το οποίο αποκαλύφθηκε μετά τις εκλογές του 2009. Με λεπτούς χειρισμούς, με ψυχραιμία και περίσσια αποφασιστικότητα, καταφέραμε σε εποχές πολύ δύσκολες για τη χώρα μας, να δημιουργηθεί η γνωστή λύση του τριμερούς μηχανισμού δανεισμού και στήριξης μας και η υπαγωγή μας σε αυτόν».

Πάντως στην κυβέρνηση υπάρχει αναστάτωση μετά την αποκάλυψη καθώς ο πρωθυπουργός την ίδια περίοδο που συζητούσε με τον κ. Στρος Καν το ενδεχόμενο προσφυγής της Ελλάδος στο ΔΝΤ, επισήμως και με κατηγορηματικό τρόπο διέψευδε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του συνειδητά οδήγησε τη χώρα στο μνημόνιο αναφέρει η ΝΔ και ο Γ. Μιχελάκης σε ανακοίνωση του τονίζει: «Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία: είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που κορόιδεψε τον ελληνικό λαό με το «λεφτά υπάρχουν» που απαξίωσε την ελληνική οικονομία με τις δηλώσεις περί Τιτανικού και διαφθοράς, και που την οδήγησε τελικά στο ΔΝΤ και στο μνημόνιο, υποθηκεύοντας την αξιοπρέπεια των Ελλήνων».

Ο ΛΑΟΣ εκτιμά πως μετά από αυτές τις αποκαλύψεις η κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή από την προσφυγή στις κάλπες. «Ο επικεφαλής του ΔΝΤ... έ-ΣΤΡΟΣ-ε ΚΑΝονικά τον κ. Παπανδρέου. Απ' ότι φαίνεται τώρα πια οι εκλογές είναι μονόδρομος. Οι κάλπες πρέπει να βγάλουν σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα, τις οποίες δεν διαθέτει η παρούσα κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Αϊβαλιώτης.
http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=12605&categories_id=69

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου