διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

22 Φεβ 2011

Μπίνι Σμάγκι: «Βουτιά στο άγνωστο» η αναδιάρθρωση χρέους

Αδιανόητη θεωρεί ο Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), την πτώχευση μιας χώρας της ευρωζώνης, εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε «βουτιά στο άγνωστο».
To μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι.
«Οι χώρες της ευρωζώνης δεν έχουν το περιθώριο να χρεοκοπήσουν χωρίς να υποστούν ως συνέπεια αυτής της χρεοκοπίας διάσπαση της χρηματοπιστωτικής, οικονομικής και κοινωνικής τους δομής», αναφέρεται στο κείμενο της ομιλίας που θα εκφωνήσει ο ιταλός τραπεζίτης σε σεμινάριο της Goldman Sachs στο Χονγκ Κονγκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το να ζητήσει μια χώρα της ευρωζώνης αναδιάρθρωση του χρέους της θα ήταν βουτιά στο άγνωστο».

Ο Μπίνι Σμάγκι εκτιμά πάντως ότι ο πληθωρισμός στις αναπτυσσόμενες χώρες θα βοηθήσει τις υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης, όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία, να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους.
«Εξαιτίας των πληθωριστικών πιέσεων σε αρκετές εξαγωγικές αγορές του αναδυόμενου κόσμου, τα κράτη μέλη της ευρωζώνης έχουν τώρα περισσότερες πιθανότητες να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους από ό,τι είχαν παλαιότερα χώρες που είχαν πληγεί από κρίση», αναφέρει στο κείμενο της ομιλίας του.
Πηγή: Reuters
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1936582

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου