διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

22 Φεβ 2011

Κίνημα «δεν ξαναβλέπω ελληνικό ποδόσφαιρο»

Στην παγίδα του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας όλη η χώρα. Αφορμή για τον «εμφύλιο» το προχθεσινό ματς:  αλλοίωση αποτελέσματος και υπόλοιπες «ομορφιές».   Οι παράγοντες προσπαθούν να ελέγξουν το σύστημα και κάθε χρονιά (πλέον) απολαμβάνουμε ένα διαφορετικό συσχετισμό δυνάμεων. Αλλά πολύ πιο χαμηλού επιπέδου από εκείνο που μας είχαν συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια.
 Οι συνεδριάσεις της Λίγκας έχουν γίνει ροντέο εδώ και καιρό. Οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ αδυνατούν να βρουν τρόπους συνεννόησης για να διοργανωθεί ένα στοιχειωδώς αξιοπρεπές πρωτάθλημα. Είναι κι αυτό ένα δείγμα του γενικότερου ευτελισμού αρχών και αξιών.
Σε μια συντεταγμένη πολιτεία θα είχαμε βάλει όρους και κανόνες, θα είχαμε εξαλείψει τη βία. Αδυνατούν οι ομάδες να διοργανώσουν το πρωτάθλημα; Ας το πάρει η ΕΠΟ. Το θέλουν;
O κάθε επιχειρηματίας έχει μάθει ότι πάνω από όλα πρέπει να προστατεύσει την επένδυση του. Έναντι οποιουδήποτε τιμήματος, θα μεταχειριστεί όλα τα μέσα για να πετύχει το σκοπό του. Είναι τουλάχιστον παράξενο σε μια κοινωνική πραγματικότητα με τόσες ανισότητες και καθημερινές αδικίες, η αντίδραση μας να αφορά το ήσσονος σημασίας.
Να μιλάμε  θεωρητικά για ηθική και δικαιοσύνη έχει φιλολογική αξία. Αυτή την ώρα το ζήτημα είναι καταρχήν να μην πάμε σε καταστάσεις που θα φέρουν -έστω και χωρίς πρόθεση- νεκρούς. Ο νόμος της ζούγκλας και το θυμικό. Οι αδικημένοι και οι «νικητές» που δεν πρέπει να ομιλούν. Άκουσα και διάβασα τις οργισμένες αντιδράσεις ανθρώπων. Βεντέτες, εκδίκηση και απουσία λογικής. Δίκιο είχαν αναντίρρητα, αλλά έβλεπες σωρευμένο μένος, όχι κατ’ ανάγκη αθλητικού τύπου. Γιατί κακά τα ψέματα, η ενασχόληση με τα σπορ είναι αφενός μέσο εκτόνωσης για τον πολύ κόσμο και αφετέρου παράγοντας ισχύος και διαπλοκήςν για τους ελάχιστους.
Με όλα αυτά λοιπόν  το κίνημα «δεν ξαναβλέπω ελληνικό ποδόσφαιρο» προβλέπω σύντομα να γιγαντώνεται.
Ο Κώστας Κατσουράνης, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά, πόσο μεγάλη προσωπικότητα είναι, εκτός από μεγάλος παίκτης, ζήτησε “να μπει μια  τελεία για να σωθεί το ποδόσφαιρο”. Γιατί αυτό ενδιαφέρει τους πραγματικούς φίλους του αθλήματος. Οι ευκαιριακοί αναλυτές, θα του γυρίσουν την πλάτη όταν φύγει από την επικαιρότητα και θα επιστρέψουν στην πάγια αφ΄υψηλού θεώρηση των ποδοσφαιρικών πραγμάτων.
Η συγγνώμη του Μαρινάκη θα ήταν πιο πειστική αν συνοδευόταν από πρόταση για επανάληψη του ματς. Δεν το προβλέπουν λέει οι κανονισμοί. Καλά. ας παραβούμε για μια φορά τους νόμους σε αυτή τη χώρα. Κοινή συναινέσει. Διότι υπάρχει και ο άτυπος κανόνας που λέει ότι το αποτέλεσμα πρέπει να το δεχτεί ο χαμένος…
Μ.Ο.
http://www.antinews.gr/2011/02/22/87080/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου