διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

25 Φεβ 2011

Ποινή μιας αγωνιστικής στον Ολυμπιακό – αντίδραση Παναθηναϊκού

Με μία αγωνιστική κεκλεισμένων και πρόστιμο 140.000 ευρώ επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό για τα επεισόδια που προκάλεσαν oπαδοί του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

  Με απαγόρευση εισόδου δυο μηνών στους αγωνιστικούς χώρους και πρόστιμο 15.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο γενικός αρχηγός των Πειραιωτών Τάσος Μητρόπουλος, ενώ ανάλογη ποινή επιβλήθηκε στον μασέρ της ομάδας Π. Μαρινάκη. πρωταθλήματος με τον Εργοτέλη.
Η ανακοίνωση για την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής έχει ως εξής:
«ΠΑΕ Ολυμπιακός, Π.Μαρινάκη (μασέρ), Τ.Μητρόπουλο (Γεν.Αρχηγό): Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά του μασέρ κ. Π.Μαρινάκη στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός-ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν τις αποδιδόμενες σ΄ αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις κατά τα στο σκεπτικό ειδικότερα αναφερόμενα. Επιβάλλει Ι) στην εγκαλουμένη ΠΑΕ την χρηματική ποινή των εκατόν σαράντα χιλιάδων (140.000,00) ευρώ και τη διεξαγωγή ενός (1) αγώνα χωρίς θεατές κατά πλειοψηφία, ΙΙ) στον β΄ εγκαλούμενο Π. Μαρινάκη (μασέρ) την απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών και την χρηματική ποινή των δεκαπέντε χιλιάδων (15.000,00) ευρώ, ΙΙΙ) στον γ΄ εγκαλούμενο Τ. Μητρόπουλο την απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών και την χρηματική ποινή των δεκαπέντε χιλιάδων (15.000,00) ευρώ».
Πέντε αγωνιστικές στον Β. Τοροσίδη
Εν τω μεταξύ, η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ επέβαλε αυστηρή ποινή στον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού  Βασίλη Τοροσίδη, για την ενέργειά του να χτυπήσει τον Σεμπάστιαν Λέτο στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο Στάδιο Καραϊσκάκης.
Τον τιμώρησε με 5 αγωνιστικές, 3 για το χτύπημα και 2  επειδή ήταν ο αρχηγός του Ολυμπιακού και βάσει του κανονισμού έπρεπε να δίνει το καλό παράδειγμα. Πάντως ,ο Ολυμπιακός αναμένεται να καταθέσει έφεση . Αν η ποινή μείνει ως έχει, ο Τοροσίδης θα χάσει τις αναμετρήσεις με Πανιώνιο (εκτός), Εργοτέλη (εντός), ΠΑΟΚ (εκτός), ΑΕΚ (εντός) και Καβάλα (εντός).
Εν τω μεταξύ, η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ ενημέρωσε πως κάλεσε σε απολογία την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον πρόεδρό της, Β. Μαρινάκη, για την Πέμπτη 3-3-2011, βάσει των διώξεων που άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας.
Αντίδραση Παναθηναϊκού
Άμεση ήταν η αντίδραση του Παναθηναϊκού μετά την γνωστοποίηση της ποινής της μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών που επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας. Η ΠΑΕ χαρακτηρίζει πρόκληση για το κοινό περί δικαίου αίσθημα την τιμωρία ενώ κάνει λόγο για επιβεβλημένες αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας και θεσμικής οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Παράλληλα, νωρίτερα οι “πράσινοι” κατέθεσαν όπως ήταν αναμενόμενο εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η επιβολή της ποινής διεξαγωγής μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών για τα επεισόδια του προηγούμενου Σαββάτου στο «Γ. Καραϊσκάκης», τα οποία είδε όλη η Ελλάδα, αποτελεί αναμφισβήτητα πρόκληση για το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
Η συγκεκριμένη απόφαση αν μη τι άλλο, καταδεικνύει με τον πλέον εύγλωττο τρόπο ότι κάτι στον τρόπο λειτουργίας και θεσμικής οργάνωσης του Ποδοσφαίρου μας είναι τόσο λάθος που πρέπει να το αλλάξουμε αύριο κιόλας.
Η δυσαναλογία των όσων έκαναν το γύρο του κόσμου (από την εισβολή φιλάθλων στο γήπεδο μέχρι τη χειροδικία σε βάρος ποδοσφαιριστών και από τη ρίψη μολότοφ (!) εντός αγωνιστικού χώρου μέχρι τους τραμπουκισμούς των αποδυτηρίων) με την επιβληθείσα ποινή είναι αποστομωτική.
Θα περιμένουμε ασφαλώς και τις αποφάσεις που εκκρεμούν στην Πειθαρχική της ΕΠΟ για δυσφήμιση του αθλήματος, αλλά είναι πλέον προφανές ότι οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε όλα τα επίπεδα στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο οφείλουν να είναι τόσο άμεσες όσο και σαρωτικές.
http://www.antinews.gr/2011/02/25/87578/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου