διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

28 Φεβ 2011

FINANCIAL TIMES: H Ποτρογαλία στο δρόμο για ένταξη στο μηχανισμό στήριξης...

Κλιμακώνονται οι πιέσεις των λεγόμενων «διεθνών αγορών» προς την Πορτογαλία, προκειμένου να ακολουθήσει κι αυτή την πεπατημένη της Ελλάδας και της Ιρλανδίας και να ζητήσει χείρα βοηθείας από την τρόικα. Όπως σημειώνει η εφημερίδα Financial Times, το κόστος δανεισμού της Πορτογαλίας από τις αγορές έχει ξεπεράσει πλέον τα επίπεδα που είχαν αναγκάσει πέρυσι τις κυβερνήσεις της Αθήνας και του Δουβλίνου να ζητήσουν βοήθεια από το νεοπαγές χρηματοπιστωτικό μόρφωμα της ευρωζώνης. 

Η βρετανική οικονομική εφημερίδα παρατηρεί ότι το επιτόκιο με το οποίο είναι διατεθειμένες να δανείσουν....
οι αγορές την κυβέρνηση της Λισαβόνας παραμένει άνω του 7% επί 16 συνεχόμενες ημέρες συναλλαγών. Την περασμένη Παρασκευή έκλεισε στο 7,55%. Η εφημερίδα σημειώνει ότι η Ελλάδα και η Ιρλανδία άντεξαν η πρώτη 13 και η δεύτερη 15 ημέρες προτού καταφύγουν στη βοήθεια των εταίρων τους, της ευρωτράπεζας και του ΔΝΤ. 

«Χρειάζονται κάποιου είδους υποστήριξη. Δεν υπάρχει μαγική συνταγή για να διώξουν από πάνω τους αυτό το χρέος», δήλωσε στους FT (αναφερόμενος βεβαίως στους Πορτογάλους) ο επικεφαλής αναλυτής της Evolution Securities Γκάρι Τζένκινς. 

Η εφημερίδα σε ανταπόκρισή της από τη Λισαβόνα αναφέρει ότι..... πληθαίνουν οι φωνές των πολιτικών αντιπάλων της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Ζοζέ Σόκρατες που υποστηρίζουν ότι η αίτηση αρωγής από την τρόικα είναι αναπόφευκτη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου