διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

14 Μαρ 2011

Κυριακάτικος αιφνιδιασμός με εκπαιδευτικό Καλλικράτη

Σε έναν περίεργο όσο και ύποπτο αιφνιδιασμό προέβη η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου. Στις 8 το βράδυ της Κυριακής αποφάσισε να δώσει τον κατάλογο με τα σχολεία που κλείνουν ή συγχωνεύονται σε όλη την Ελλάδα. Την ώρα που σε πολλές περιοχές της χώρας έχουν ξεσηκωθεί οι κάτοικοι διότι φοβούνται ότι οι συνενώσεις δε γίνονται με τόσο… εκπαιδευτικά κριτήρια
, η υπουργός αποφάσισε να ανακοινώσει τον εκπαιδευτικό Καλλικράτη την Κυριακή το βράδυ.
Σύμφωνα με το υπουργείο συγχωνεύονται 1933 σχολικές μονάδες, δηλαδή πάνω από το 12% των συνολικά 16.000 μονάδων. Μεγάλο μαχαίρι λοιπόν στην εκπαίδευση και λόγω Μνημονίου και κρίσης. Δε λέμε, υπάρχουν σχολεία που έπρεπε να κλείσουν διότι υπολειτουργούν ή άλλα να συγχωνευτούν διότι έχουν 1 και 2 μαθητές. Προτού ανακοινωθεί το σχέδιο όμως δεν έπρεπε να ερωτηθούν οι άμεσα εμπλεκόμενοι, δηλαδή εκπαιδευτικοί και τοπική αυτοδιοίκηση. Η κυβέρνηση αποφάσισε να αιφνιδιάσει και να δώσει ένα έτοιμο προς εφαρμογή σχέδιο για δήθεν δημόσια διαβούλευση όταν ήδη έχει λάβει τις αποφάσεις της.
Η ουσία είναι ότι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση συνενώνονται 1.523 σχολικές μονάδες και στη δευτεροβάθμια 410.
Το υπουργείο λέει ότι διατηρείται ο αριθμός των 15 μαθητών ανά τάξη, κάτι που όπως διαψεύδουν οι δάσκαλοι και καθηγητές που λένε ότι υπάρχουν εκατοντάδες τέτοιες τάξεις. Την ίδια ώρα φυσικά οι προσλήψεις έχουν παγώσει παρά τις χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις ενώ οι αποσπάσεις δεν κόπηκαν και τόσο όσο υπόσχονταν στο υπουργείο Παιδείας.
Πάντως, προβλέπουμε να υπάρξει θύελλα το επόμενο χρονικό διάστημα καθώς πολλές τοπικές κοινωνίες και εκπαιδευτικοί θα αντιδράσουν σφόδρα.
http://www.antinews.gr/2011/03/13/90785/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου