διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

18 Μαρ 2011

Μπλόκαρε τη διεθνή στρατιωτική παρέμβαση με κίνηση Ματ ο Καντάφι;

Με τη σκιά μίας διεθνούς στρατιωτικής παρέμβασης να πλησιάζει απειλητικά πάνω από τη Λιβύη και με τις αναφορές να κάνουν λόγο  για ζήτημα μερικών ωρών πριν αμερικανικά, γαλλικά και βρετανικά αεροπλάνα ξεκινήσουν τις επιθέσεις στις δυνάμεις του καθεστώτος Καντάφι, το τελευταίο που ίσως περίμεναν οι ‘Σύμμαχοι’ ήταν μία ανακοίνωση για παύση πυρός.

“Αποφασίσαμε άμεση κατάπαυση του πυρός και άμεση διακοπή όλων των στρατιωτικών επιχειρήσεων”, ανακοίνωσε ο Λίβυος υπουργός Εξωτερικών Μούσα Κούσα “προκειμένου η Λιβύη να προστατεύσει τους πολίτες της και να συμμορφωθεί με τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών”
Αμεση κατάπαυση πυρός στη Λιβύη προκειμένου να προστατεύσει τους πολίτες της και να συμμορφωθεί με τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ανακοίνωσε ο Λίβυος υπουργός Εξωτερικών Μούσα Κούσα.
«Η Λιβύη ενδιαφέρεται πολύ για την προστασία των αμάχων», συμπλήρωσε ο Λίβυος Υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι το κράτος θα προστατεύσει επίσης όλους τους ξένους και τα ξένα περιουσιακά στοιχεία στη Λιβύη.
Η ανακοίνωση ήδη προκαλέσει αναστάτωση στους ‘Συμμάχους’ με τη Γαλλία να σπεύδει να δηλώσει την επιφύλαξη της. Ωστόσο, καθώς η απόφαση της άσκησης στρατιωτικής παρέμβασης εγκρίθηκε κάτω από συγκεκριμένους όρους και εφόσον υπήρξαν 5 ‘όχι’ μεταξύ των οποίων και αυτό της Τουρκίας, θα είναι δύσκολο να προχωρήσουν τα σχέδια της Δύσης χωρίς κάποια τροποποίηση ή άνευ μίας νέας αφορμής από την πλευρά Κνατάφι, ο οποίος, προφανώς, δε θέλει να έχει την τύχη του Σαντάμ.
http://www.xrimanews.gr/oikonomia/54-financial-frontpages/4259-18-03-2011-15-38-45

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου