διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

22 Μαρ 2011

Από την πίσω πόρτα….

Όσοι συμβούλεψαν τον πρωθυπουργό να αποχωρήσει χθές στη Σύρο, από την πίσω πόρτα,  σαν κυνηγημένος, του έκαναν μεγάλη ζημιά!  Κατέστρεψαν το προφίλ του λαϊκού ηγέτη, που με επιμέλεια έκτιζε επί δεκαετίες!
Αμφιβάλλει κανένας ότι από εδώ και στο εξής, σε κάθε συζήτηση στη Βουλή, θα γίνεται αναφορά «στο πρωθυπουργό που έφυγε από την πίσω πόρτα;» Και όλοι ξέρουμε ποιοι φεύγουν από την πίσω πόρτα!!!

Στον κ. Παπανδρέου μπορεί να καταλογίζουμε πολλά, αλλά του αναγνωρίζουμε ότι πάντα του άρεσε να μιλάει με τον κόσμο. Να κινείται άνετα, να ποδηλατεί, να κωπηλατεί, να κολυμπά, να τρέχει. Όλα αυτά ήταν στοιχεία της προσωπικότητάς του, που τον έκαναν δημοφιλή.
Όσοι το είδαν να τρέχει προς το αυτοκίνητό του, ενώ λίγα μέτρα πιο μακριά, ο κόσμος διαμαρτυρόταν,  θα συνειδητοποίησαν ότι  μας κυβερνάει πλέον ένας φοβισμένος άνθρωπος.
Ένας πρωθυπουργός, που   δεν μπορεί  ή δεν αντέχει να αντιμετωπίσει το λαό, δεν θα απολαμβάνει για πολύ καιρό της εμπιστοσύνης του. Είναι σχεδόν νομοτελειακό.  Θα φύγει νύχτα.
Ακόμα και ο κ. Πάγκαλος στα Καλύβια, είχε το θάρρος (έστω την άγνοια κινδύνου) να βγεί έξω και να προσπαθήσει να μιλήσει στους συγκεντρωθέντες  («καμιά πενηνταριά  «αλήτες» κατά τον Πάσχο Μανδραβέλη)
Γιατί ο κόσμος εξοργίζεται περισσότερο, όταν τον αγνοείς και τον αποφεύγεις.
Θα ρωτήσετε: «και τι να έκανε; Να περνούσε μπροστά απ’ τον κόσμο με τον κίνδυνο να τον λιντσάρει;»
Ένας πρωθυπουργός που έχει αυτοπεποίθηση και δεν είναι πανικόβλητος (και δεν αισθάνεται ενοχές), θα δεχόταν μια αντιπροσωπεία των διαμαρτυρομένων, θα συζητούσε μαζί τους, θα άκουγε τα αιτήματά τους, εν ανάγκη θα τους απηύθυνε και το λόγο, έστω υπό το βάρος των αποδοκιμασιών, και στη συνέχεια θα αποχωρούσε από την κυρία είσοδο. Όχι από την πίσω πόρτα!
Το να φεύγεις από την πίσω πόρτα είναι δηλωτικό ενοχής, αδυναμίας και φόβου.
Αυτά προεξοφλούν την επερχόμενη ήττα.
Αδέξιος Δεξιός
http://www.antinews.gr/2011/03/22/92617/#more-92617

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου