διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

30 Μαρ 2011

Η αντεπίθεση αρχίζει

Η σημερινή τοποθέτηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ήταν καταλυτική. Τα μηνύματα ξεκάθαρα:
1. Ο Αντώνης Σαμαράς  έδειξε αποφασισμένος να απευθυνθεί απ’ ευθείας στο λαό για να διαμορφώσει  μια νέα  κοινωνική πλειοψηφία.
2. Αυτή η  πλειοψηφία θα σχηματιστεί  μέσα από  καθαρές σχέσεις με την κοινωνία. Χωρίς «ενδιάμεσους»
,   «μιντιάδες», «κομματικούς φεουδάρχες», «διαπλεκόμενα συμφέροντα»  και κυρίως χωρίς «εξαπτέρυγα».
3. Έδωσε μια οριστική απάντηση προς  όλους εκείνους που, στο προσκήνιο ή  το παρασκήνιο της πολιτικής,  διακινούν σενάρια συγκυβέρνησης για να βγάλουν κάποιους από τα προσωπικά και πολιτικά τους αδιέξοδα. «Δεν θα  συναινέσω σε θεόσταλτες έξω-θεσμικές λύσεις», είπε.
4. Ο Αντώνης Σαμαράς  στοχεύει στην αυτοδυναμία. Δεν επιδιώκει να γίνει «εταίρος» σε κυβερνητικό σχήμα. Θα επιζητήσει προσωπική εντολή διακυβέρνησης γιατί  έχει μια εναλλακτική πρόταση εξουσίας.
5. Η εντολή αυτή δεν θα είναι μια λευκή επιταγή, αλλά θα στηρίζεται σ’ ένα πρόγραμμα που θα ανακοινώσει σύντομα.
6. Έδειξε ότι δεν έχει χάσει την επαφή του με τον κόσμο και γνωρίζει την κατάσταση: “Αντιλαμβάνομαι και τις μνήμες και τους δισταγμούς του απλού πολίτη….”
Τέλος, έδειξε ότι  πατάει στο έδαφος και ξέρει τι συμβαίνει.  Έχει επίγνωση ότι το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, αλλά δήλωσε αποφασισμένος να  τα  καταφέρει: «Οι ιδέες μας κερδίζουν έδαφος παντού. Θα κερδίσουν και στην Ελλάδα!»
Η αντεπίθεση αρχίζει. Απομένει να δούμε ποιοι  μπορούν να ακολουθήσουν και ποιοι θα μείνουν πίσω αναμηρυκάζοντας συνταγές και πρακτικές του παρελθόντος.
Κ.Ρ.
http://www.antinews.gr/2011/03/29/93930/#more-93930

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου