διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

15 Μαρ 2011

"Εφαρμόστε τους Διεθνείς κανόνες για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα"

Προσκεκλημένη στην 1η Διεθνή Διάσκεψη “Εργαζόμαστε για Δικαιοσύνη”, που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη (Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, 11, 12 Μαρτίου 2011), συμμετείχε η βουλευτής Βοιωτίας κα. Αριάδνη Αγάτσα.
Στη Διάσκεψη που απασχόλησε το δικαίωμα των κρατουμένων Παλαιστίνιων, μεταξύ των οποίων γυναίκες, παιδιά και βουλευτές, συμμετείχαν βουλευτές και ευρωβουλευτές από 20 ευρωπαϊκές χώρες, αντιπροσωπείες από 80 χώρες, προσωπικότητες της ευρωπαϊκής διανόησης και διεθνείς οργανισμοί Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Στην ομιλία της η βουλευτής Βοιωτίας, μεταξύ άλλων επισήμανε:

«Την αναγκαιότητα εφαρμογής των αποφάσεων του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή και ειδικότερα την εφαρμογή των διεθνών κανόνων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το ηθικό και πολιτικό καθήκον της Ευρώπης να προστατεύσει γυναίκες και ανήλικα παιδιά που βρίσκονται χωρίς δίκες στις φυλακές.

Το ρόλο του έλληνα πρωθυπουργού και προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την εφαρμογή των κανόνων δικαίου».

Η κυρία Αριάδνη Αγάτσα πρότεινε στη Διεθνή Διάσκεψη, το έτος 2012 να προσλάβει χαρακτήρα ενημέρωσης και κινητοποιήσεων για τις γυναίκες κρατούμενες. Η πρότασή της έγινε αποδεκτή από όλους τους ευρωπαίους βουλευτές και ήδη σχηματίστηκε αρμόδια επιτροπή συντονισμού των απαραίτητων προετοιμασιών.

Στη Διάσκεψη παρευρέθηκαν και κατάθεσαν τις μαρτυρίες τους παιδιά κρατουμένων, αλλά και Παλαιστίνιοι πρώην κρατούμενοι.

Στο περιθώριο των εργασιών της Διεθνούς Διάσκεψης, η Αριάδνη Αγάτσα είχε συνομιλίες με την κυρία Nurhayaty, βουλευτή Ινδονησίας, τον κ. Ueli Leuenberger, βουλευτή Ελβετίας και πρόεδρο του κόμματος των Πρασίνων, τον βρετανό βουλευτή των Εργατικών Jeremy Corbyn, τον κ. Carlo Summaruga, υπεύθυνο για τη διεθνών σχέσεων του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ελβετίας και άλλους ευρωπαίους βουλευτές.

Ιδιαίτερη ήταν η συνάντηση της κυρίας Αριάδνης Αγάτσα με τον Ιωσήφ Ζησιάδη, τον ελληνικής καταγωγής βουλευτή του Ελβετικού κοινοβουλίου και πρώτο μετανάστη βουλευτή της Ελβετίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου