διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

31 Μαρ 2011

Δεν βαρέθηκαν να παίζουν στις πλάτες των παιδιών;

Το δικό της μανιφέστο για την παιδεία, τη δική της μεταρρύθμιση, ή το… όραμά της, παρουσίασε η Άννα Διαμαντοπούλου. Όπως και κάθε υπουργός που περνά από αυτό το τόσο κρίσιμο υπουργείο, στου κασίδι το κεφάλι φτιάχνει σχέδια και κάνει επαναστάσεις για την εκπαίδευση οι οποίες είτε υλοποιούνται μισές είτε δεν υλοποιούνται ποτέ.
Έτσι, λοιπόν και η κ. Διαμαντοπούλου, παρουσίασε ορισμένες ενδιαφέρουσες ιδέες που πράγματι θα μπορούσαν να αλλάξουν πολλά στο Λύκειο. Ως εδώ όμως τα καλά.
Μα αυτή η κυβέρνηση, αλλά και η προηγούμενη και η άλλη και η παράλλη, δεν βαρέθηκε να παίζει στις πλάτες του μέλλοντος των παιδιών μας
; Ξεκινούν μεταρρύθμιση από το Λύκειο και από το εξεταστικό για τα Πανεπιστήμια χωρίς πρώτα να έχουν φτιάξει το σχολείο; Είναι δυνατόν; Αν μιλήσει κάποιος με έναν οποιονδήποτε εκπαιδευτικό ή ακόμη και παιδί θα καταλάβει τι συμβαίνει στην ελληνική παιδεία που θέλει η κ. Διαμαντοπούλου να φτιάξει.
Τα νηπιαγωγεία έχουν γεμίσει με παιδιά και οι δήμοι δεν δέχονται άλλα ή στοιβάζονται σε μικρές και άθλιες αίθουσες διότι ούτε νηπιαγωγοί έχουν προσληφθεί, ούτε λεφτά για νέα κτίρια υπάρχουν.
Στα δημοτικά δεν έχουν λεφτά ούτε για πετρέλαιο θέρμανσης και για φωτοτυπίες. Οι δάσκαλοι είναι λίγοι και τα ολοήμερα που τόσο πομπωδώς εξαγγέλθηκαν, ουσιαστικά δε λειτουργούν ή είναι πάρκινγκ για τα παιδιά. Ο λόγος, δεν υπάρχουν δάσκαλοι δεν υπάρχει πρόγραμμα.
Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν αίθουσες πάνω από 25 μαθητές αλλά ψεύδεται καθώς υπάρχουν εκατοντάδες σε όλη τη χώρα. Μάλιστα, με τις συγχωνεύσεις αναμένεται να γίνουν σχολεία – μαμούθ, έτσι για να κόψουμε και κάτι λόγω Μνημονίου.
Η κυβέρνηση μείωσε δραματικά τα κονδύλια για την Παιδεία, έχει αποδιαλύσει ένα διαλυμένο εκπαιδευτικό σύστημα και τώρα έρχεται να ανακοινώσει το νέο Λύκειο;
Εδώ ταιριάζει το γνωστό: Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους κ…ς.
http://www.antinews.gr/2011/03/30/94108/#more-94108

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου