διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

21 Μαρ 2011

Οι Βούδες και οι καλιακούδες!

 Τα νέα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα για τους έλληνες πολιτικούς, από τα αρχεία του ιστοτόπου Wikileaks, αποκαλύπτουν πως κινείται η αμερικανική διπλωματία στον πλανήτη κι εξηγεί γιατί οι αμερικανοί χάνουν μέρα με την ημέρα το παιχνίδι στη διεθνή σκακιέρα.
Από τις αναφορές που έκαναν οι αμερικανοί πρεσβευτές στην Αθήνα, μπορεί κανείς εύκολα να καταλάβει
, γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιλήφθηκαν τελευταίοι ότι καταρρέει ο Μπουμπάρακ στην Αίγυπτο και γιατί τώρα κρύβονται πίσω από τους Γάλλους και τους Βρετανούς στον πόλεμο κατά του Καντάφι.

Στη πραγματικότητα οι αμερικανοί διπλωμάτες που υποτίθεται ότι έχουν προνομιακή πληροφόρηση και διαχειρίζονται εμπιστευτικές πληροφορίες, απλώς καταγράφουν, ότι γράφουν οι εφημερίδες σε κάθε χώρα και διατυπώνουν κρίσεις και προβλέψεις που εμείς στην Ελλάδα, συζητούμε …στα καφενεία!

Την στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου κέρδιζε άνετα τη μάχη της επανεκλογής του το 2007, οι αμερικανοί διπλωμάτες ανέφεραν στην Ουάσιγκτον ότι χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας μάλιστα ότι «οι πιο αξιόλογοι δεν είναι καν υποψήφιοι», χωρίς να μάθουμε ποτέ ποιους εννοούσαν.

Για να διαχειριστούν την αμηχανία τους μετά τις εκλογές του 2009 χαρακτήριζαν εμβληματική φυσιογνωμία την Τίνα Μπιρμπίλη!

Στο μόνο που έπεσαν μέσα, ήταν όταν χαρακτήριζαν «Βούδα» τον Καραμανλή, αλλά κι αυτός ο χαρακτηρισμός δεν ήταν δικός τους. Ήταν μια απλή αντιγραφή των όσων διαπίστωναν τα ΜΜΕ την εποχή που η Ν.Δ. κατακρημνιζόταν.

Οι πραγματικοί Βούδες λοιπόν, είναι οι αμερικανοί διπλωμάτες που βομβαρδίζουν καθημερινά το Σταίητ Ντηπάρτμεντ με άχρηστες και άστοχες αναφορές. Στις οποίες περιλαμβάνουν, ότι ακούνε στις δεξιώσεις τους και στα μυστικά δείπνα που διοργανώνουν με πολιτικούς.

Στη πραγματικότητα δεν είναι καν Βούδες, αλλά …καλιακούδες. Μαύρα κοράκια που πετούν κάθε φορά πάνω από μια καταστροφή, κρώζοντας για να τονίσουν τη παρουσία τους, χωρίς να συμβάλουν στην αποκατάσταση της ισορροπίας που έχει διαταραχθεί.

Όταν έχασε ο Καραμανλής τις εκλογές, έστελναν περήφανες αναφορές ότι τις έχασε, επειδή φλερτάριζε στα ενεργειακά με τη Ρωσία, αγνοώντας την δύναμη της Αμερικής. Την ίδια στιγμή βέβαια προδίκαζαν την νίκη της φιλοαμερικανής Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία είκοσι μέρες μετά, έχασε από τον Αντώνη Σαμαρά, που κατά τους αμερικανούς κάνει μόνο για υπουργός!

Αυτά για όσους επιμένουν να κάνουν πολιτικές αναλύσεις επικαλούμενοι τον αμερικανικό παράγοντα. Που επηρεάζει πια τις εξελίξεις στην Ευρώπη, όσο τις επηρεάζει και ο Βασιλιάς του Μπαχρέιν…
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=390845&h1=true/Βασίλης Χιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου