διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

27 Μαρ 2011

Το “κλειδί” των εκλογών

Ο ήπιος χαρακτήρας του Γιώργου Παπανδρέου, οδηγεί πολλές φορές τους πολιτικούς αντιπάλους του σε ανώμαλη προσγείωση, όταν ο Πρωθυπουργός επιλέγει να αλλάξει τον τόνο της φωνής του. Και, αντί για Γιώργος, να ακούγεται περισσότερο ως… Παπανδρέου. Ο Πρωθυπουργός έδειξε στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, ότι είναι αποφασισμένος να πολώσει το κλίμα με τη Νέα Δημοκρατία. Το… σχεδόν «δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε»
, που θύμισε τον αείμνηστο Μένιο Κουτσόγιωργα, στόχευε στην καρδιά του ψυχισμού των οπαδών του ΠΑΣΟΚ. Να τους θυμίσει τα χρόνια του Ανδρέα, να διαμορφώσει ένα συγκρουσιακό σκηνικό με τη Νέα Δημοκρατία, να ενθαρρύνει την επαναδραστηριοποίηση παραδοσιακών ψηφοφόρων του «βαθέως ΠΑΣΟΚ», οι οποίοι σήμερα βιώνουν κρίση ταυτότητας και προσωπικότητας, βλέποντας τα αντιλαϊκά μέτρα που ανακοινώνει η δική τους Κυβέρνηση.
Η στρατηγική της σύγκρουσης που επέλεξε το Μέγαρο Μαξίμου, είναι πλέον δρόμος χωρίς επιστροφή. Η άμεση αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας δια του Γιάννη Μιχελάκη, ήταν αυτό ακριβώς που περίμενε το επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου. Το… λόγο πλέον έχει το παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ, καθώς εκεί έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές του το πρωθυπουργικό επιτελείο.
Να δείξει ότι αναβιώνει ένας ιστορικός «πόλεμος δυο κόσμων», με το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου να βρίσκονται στην πλευρά του «φωτός», ενώ η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς στην αντίπερα όχθη. Στο Μέγαρο Μαξίμου πιστεύουν ότι μια τέτοια πολωτική αντιπαράθεση, θα ανεβάσει σημαντικά τη συσπείρωση των οπαδών του ΠΑΣΟΚ. Και επομένως, θα επιτρέψει στον Γιώργο Παπανδρέου να προσφύγει σε εκλογές…
http://www.statesmen.gr/ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου