διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

2 Μαρ 2011

Πολιτική Απόφαση για τη συνδεδεμένη ενίσχυση

«Να πάρει την πολιτική ευθύνη καταβολής των συνδεδεμένων ενισχύσεων» ζήτησε από την κυβέρνηση ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας, κ Μιχάλης Γιαννάκης.
Σε σχετική ερώτηση για την μη καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης στους αγρότες του νομού Βοιωτίας λόγω της αναντιστοιχίας των δηλωθέντων εκτάσεων με τους ψηφιοποιημένους χάρτες, ο Μιχάλης Γιαννάκης κατηγόρησε τον ΟΠΕΚΕΠΕ γιατί δεν προέβη στην πληρωμή των οφειλόμενων ενισχύσεων, παρά το γεγονός ότι οι ΕΑΣ είχαν αποστείλει τις διορθώσεις επί των αγροτεμαχίων.

Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης ο Μιχάλης Γιαννάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε μια εποχή που το αγροτικό εισόδημα συρρικνώνεται δραματικά, η κυβέρνηση αρνείται να καταβάλλει την συνδεδεμένη ενίσχυση, οδηγώντας τους αγρότες του νομού μας στην πλήρη απόγνωση.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ είχε τα στοιχεία ολιγώρησε και δεν προχώρησε στην αναγκαία διασταύρωση. Τις δικές τους καθυστερήσεις όμως πληρώνουν οι αγρότες της Βοιωτίας.

Επιτέλους, κάποιοι από την κυβέρνηση οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον αγροτικό κόσμο που χειμάζεται.»


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων»

Αθήνα, 01 Μαρτίου 2011

ΘΕΜΑ: « Καταβολή της Συνδεδεμένης Ενίσχυσης στους αγρότες της Βοιωτίας»

Κύριε Υπουργέ,

Ως γνωστό, στις 28 Φεβρουαρίου 2011 ξεκίνησε η πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης της καλλιέργειας βαμβακιού και βιομηχανικής τομάτας. Ωστόσο, στις πιστώσεις των λογαριασμών των παραγωγών του νομού μας δεν πιστώθηκε η συνδεδεμένη ενίσχυση των καλλιεργειών που είχαν χαρακτηριστεί μη επιλέξιμα από διάφορες αιτίες (από τηλεπισκόπιση ή από διπλά χαρτογραφικά), ενώ σε περιπτώσεις που ένας παραγωγός είχε πρόβλημα σε έκταση της εκμετάλλευσης του σε ποσοστό πάνω από 20% δεν πληρώθηκε καθόλου.

Παρά το γεγονός ότι στις περιπτώσεις μη επιλέξιμων αγροτεμαχίων πλην τηλεπισκόπησης τα αγροτεμάχια έχουν διορθωθεί με διοικητικές πράξεις από τις αρμόδιες ΕΑΣ και έχουν σταλεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο αρμόδιος Οργανισμός, για λόγους που οι αγρότες δεν γνωρίζουν, δεν πήρε τα στοιχεία από το αρχείο του προκειμένου να πληρώσει τα διορθωμένα πλέον επιλέξιμα αγροτεμάχια.

Αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής είναι όλοι οι αγρότες του νομού να αντιμετωπίζουν σε άλλες περιπτώσεις μικρό και σε άλλες μεγάλο πρόβλημα, σχετικά με τα κατατεθέντα ποσά ενώ δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση σχετικά με το μέλλον των εν λόγω ενισχύσεων που δικαιούνται.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΩΝ ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

-Προτίθεται άμεσα ο ΟΠΕΚΕΠΕ να πάρει από το αρχείο του τις διοικητικές πράξεις ώστε να πραγματοποιηθεί η αναγκαία διασταύρωση με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ και να καταβληθούν οι αντίστοιχες ενισχύσεις στους δικαιούχους;
-Προτίθεται το Υπουργείο να λάβει την πολιτική απόφαση καταβολής των ενισχύσεων, μέχρι την εξακρίβωση της ορθότητας των δηλώσεων ΟΣΔΕ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου