διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

19 Μαρ 2011

Σκάλα του Μιλάνου το Καραϊσκάκης μπροστά σε όσα έγιναν στην Τούμπα!

Τα όσα έγιναν στο «Καραϊσκάκης», στο πρόσφατο ντέρμπι των «αιωνίων», είναι σαν… «παράσταση στην Επίδαυρο», μπροστά στα όσα παρακολούθησε άφωνη όλη η Ελλάδα να διαδραματίζονται στην Τούμπα το βράδυ της Τετάρτης. Αυτή είναι η αλήθεια. Και μπροστά σε αλήθειες, δεν πρέπει να μασάμε
τα λόγια μας.
Στο «Καραϊσκάκης» έγινε είσοδος οπαδών, πολύ περισσοτέρων η αλήθεια, από όσους εισέβαλαν στο τερέν της Τούμπας. Με μία διαφορά: Οι πρώτοι μπήκαν για να πανηγυρίσουν την ουσιαστική κατάκτηση του τίτλου. Και ομολογουμένως, ανάμεσα στους πανηγυρίζοντες βρέθηκαν και αρκετοί ανεγκέφαλοι που επιτέθηκαν σε παίχτες του ΠΑΟ. Οι δεύτεροι, στην Τούμπα, εισέβαλαν για να τα κάνουν όλα μπάχαλο!
Στην Τούμπα όμως μιλάμε για σειρά εγκληματικών ενεργειών. Ο Σάχα πήγε να καεί ζωντανός. Η πρώτη φωτοβολίδα που τον σημάδεψε, έπεσε στα δίχτυα της εστίας και τα έκαψε. Η δεύτερη βρήκε στόχο. Προφανώς εκτοξευμένη από όπλο (ίσως σαν αυτό που αφαίρεσε την ζωή του καθηγητή Μπλιώνα στο Αλκαζάρ, ανήμερα του Αη Δημήτρη το 1986). Κόρνερ για να εκτελέσουν οι παίχτες της ΑΕΚ, έπρεπε να έχουν κράνος. Στην διακοπή στο τέλος, διάφορα κακοποιά στοιχεία - υπό την απίστευτη απάθεια της αστυνομίας - κυνηγούσαν τους παίχτες της ΑΕΚ . Ένας από αυτούς τους καταδίωκε με αναμμένο πυρσό μέχρι την φυσούνα! Προς στιγμή συνελήφθη από τους αστυνομικούς, οι οποίοι περιέργως λίγο μετά τον… απελευθέρωσαν! Μια σειρά καταστροφών έγιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αληταράδες και μαφιόζοι, με κουκούλες, επέβαλαν τον δικό τους νόμο. Τρόμος! Τέτοια δεν έγιναν στο «Καραϊσκάκης». Αυτή είναι η αλήθεια! Τι να λέμε τώρα;..
Ο Ολυμπιακός όμως ήταν διπλά άτυχος. Γι΄ αυτό πήρε και τόσο μεγάλη έκταση (συγκριτικά), το θέμα των επεισοδίων στο γήπεδό του.
Η μία ατυχία του ήταν ότι αντίπαλός του ήταν ο ΠΑΟ, ο οποίος φρόντισε να κάνει την τρίχα τριχιά με έντεχνο (επικοινωνιακά) τρόπο. Και οι παίχτες του, έδωσαν τεράστια έκταση στο θέμα των επεισοδίων. Ο ΠΑΟ έπεσε, χωρίς την παραμικρή αμφιβολία εκείνο το βράδυ, θύμα απίστευτης διαιτητικής σφαγής, από τον Καλόπουλο και τον Τρύφωνα. Αυτό ήταν το έγκλημα της βραδιάς. Όχι, όμως, τα επεισόδια.
Η δεύτερη ατυχία του Ολυμπιακού, ήταν ο απίστευτος ερασιτεχνισμός με τον οποίο χειρίσθηκε επικοινωνιακά το θέμα των επεισοδίων. Και σ΄ αυτόν τον χειρισμό εντάσσεται χωρίς αμφιβολία η εμφάνιση του κ. Μαρινάκη, που έδωσε αφορμές για θλίψη και οργή.
Ο ΠΑΟΚ, αντίθετα, ήταν διπλά τυχερός. Γιατί είχε αντίπαλο την ΑΕΚ, οι παίχτες της οποίας συνέβαλαν (με ηρωϊκό τρόπο σε κάποιες περιπτώσεις, όπως αυτή του Σάχα), να ολοκληρωθεί το ματς, με τον κωμικό τρόπο που ολοκληρώθηκε. Δεν ήθελαν οι παίχτες της ΑΕΚ να συνδέσουν το όνομά τους με την καταστροφή του ΠΑΟΚ. Και αυτό τους τιμάει. Δεν εκμεταλλεύτηκαν (όπως κάλλιστα θα μπορούσαν), την δυσχερή θέση που έφεραν κάποιοι αλητήριοι την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Και αυτό είναι έντιμο και αντρίκιο!
Στο δεύτερο σημείο όπου ήταν τυχερός ο ΠΑΟΚ, ήταν επειδή έχει πρόεδρο τον Θ. Ζαγοράκη. Όσο τον έχει ακόμη, γιατί όπως φαίνεται η αλητεία νίκησε και αυτόν τον ποδοσφαιράνθρωπο, που θα ρίξει μαύρη πέτρα πίσω του. Αυτός έσωσε, για μια ακόμη φορά τον ΠΑΟΚ. Αυτόν σεβάστηκαν οι παίχτες της ΑΕΚ. Μην έχετε καμιά αμφιβολία…
Για όλους αυτούς του λόγους, ο ΠΑΟΚ πέφτει στα μαλακά (σχετικά), με όσα απίστευτα έγιναν στην Τούμπα. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός βρέθηκε, για αντίστροφους λόγους, καταδικασμένος από όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα.
«Και είναι σωστό να βάζουμε στην ζυγαριά παραβατικές συμπεριφορές;… Υπάρχει ολίγον πόρνη και πολύ πόρνη;…». Δεν θα διαφωνούσα. Από την άλλη πλευρά όμως, καλό είναι να παίρνει καθένας ακριβώς το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί. Ειδικά στους περιέργους καιρούς που ζούμε.
Άλλωστε και η διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης έχει διαβαθμίσεις. Άλλο πράγμα το πλημμέλημα (Καραϊσκάκης), άλλο το κακούργημα (βλέπε Τούμπα).
Καθαρά και ξάστερα λοιπόν: Το «Καραϊσκάκης» μπροστά στην Τούμπα, φαντάζει σαν την… «la scala». Τον ναό της όπερας στο Μιλάνο, όπου δεσπόζουν η ευγένεια και οι σωστοί τρόποι.
http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=22087&subid=2&pubid=120214686

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου