διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

17 Μαρ 2011

Επιθετική τακτική Γιώργου κατά Σαμαρά

ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΗ
Ποικίλα σχόλια και σενάρια πυροδότησαν οι ομιλίες του κ. Γ. Παπανδρέου, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ και στη Βουλή, μεταξύ των βουλευτών και ορισμένων υπουργών. Κάποιοι σχολίαζαν ότι βάζει φωτιές στο πολιτικό σκηνικό έχοντας στο μυαλό του το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών
, άλλοι θεωρούσαν ότι παραμένει «ζωντανή» η πιθανότητα ανασχηματισμού, και ορισμένοι εκτιμούσαν ότι απλώς δεν έχει καταλήξει ακόμα στη στρατηγική που θέλει να ακολουθήσει.

Ελάχιστοι έδειξαν να αντιλαμβάνονται τι εξυπηρετούν οι υψηλοί τόνοι προς τη ΝΔ σε συνδυασμό με την πρόσκληση για διάλογο και συναίνεση. Οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού έδιναν τη δική τους εξήγηση για αυτή τη φαινομενικά παράδοξη τακτική.

Όπως εξηγούσαν πηγές από το πρωθυπουργικό επιτελείο, ο κ. Παπανδρέου έχοντας καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να δώσει συναίνεση σε κανέναν τομέα της κυβερνητικής πολιτικής, αποφάσισε ότι πρέπει να σπάσει η «γραμμή» που υποστηρίζει σταθερά η αξιωματική αντιπολίτευση το τελευταίο διάστημα. Ότι δηλαδή η θητεία του κ. Αντ. Σαμαρά συνέπεσε με το μνημόνιο και άρα δεν έχει ευθύνη για ότι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια που η ΝΔ βρισκόταν στην εξουσία.

Η αντιμνημονιακή ρητορική της ΝΔ είναι πολύ διαβρωτική για την κυβέρνηση, παρότι πολλοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού αλλά στελέχη του ΠαΣοΚ θεωρούν ότι αυτή τη στιγμή ο κόσμος δεν έχει στρέψει το ενδιαφέρον του προς την αντιπολίτευση, και έτσι εκτιμήθηκε ότι δεν μπορεί να αγνοηθεί άλλο αυτή η στρατηγική.

Για τον λόγο αυτό, ο κ. Παπανδρέου υπέδειξε ως υπεύθυνη για το μνημόνιο τη ΝΔ επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση Καραμανλή έπρεπε να μείνει και να υπογράψει τη συμφωνία με την τρόικα όπως έκανε η Ιρλανδική κυβέρνηση και όχι να τη φορτώσει στο ΠαΣοΚ.

Κινούμενος στην ίδια λογική, τόνισε την ευθύνη της ΝΔ στην αύξηση του χρέους, στην κακοδιαχείρηση, στην αδιαφάνεια και εν τέλει στην ώθηση της χώρας στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Επίσης, ο Πρωθυπουργός συνέδεσε στις ομιλίες του τις πολιτικές του κ. Κ. Καραμανλή με αυτές που ακολουθεί ο κ. Σαμαράς, επιχειρώντας σύμφωνα με τις ίδιες πηγές να δείξει, ότι η ΝΔ δεν είναι ένα αναγεννημένο κόμμα αλλά ότι είναι η ίδια παράταξη που οδήγησε την οικονομία στην κατάρρευση και έπειτα αφού κάλυψε τις αμαρτίες του παρελθόντος προσπαθεί να φορτώσει τα πάντα στο ΠαΣοΚ.

«Μπορεί να έχουν γίνει λάθη, ναι, στο παρελθόν. Αλλά εμείς αφήσαμε μια χώρα, που δεν είχε αυτό το χρέος των 150 δις επιπλέον. Και θα μπορούσε η προηγούμενη κυβέρνηση να αξιοποιήσει αυτά που αφήσαμε και, ναι, να κάνει ανασυγκρότηση, να αλλάξει τη χώρα, να προχωρήσει στις αλλαγές. Δεν το έκανε. Υιοθέτησε τις χειρότερες των πρακτικών, πολιτικών και αντιλήψεων της χώρας μας. Τις χειρότερες πελατειακές λογικές», επισήμανε στη δευτερολογία του ο κ. Παπανδρέου.

Επίσης έψεξε τον κ. Σαμαρά επειδή δεν επιθυμεί να μιλάει για το χρέος «'όταν αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα, η θηλιά που έχετε αφήσει στο λαιμό του Ελληνικού λαού; Τόσο υπεύθυνος είστε; Τόσο υπεύθυνη παράταξη; Να μιλάμε για όλα τα ωραία, αλλά να μην έχουμε την ευθύνη να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα;», πρόσθεσε.

Ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν δείχνει υπευθυνότητα και ότι δεν προτείνει κάποια άλλη, εναλλακτική λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης. Για όλα τα παραπάνω η κυβέρνηση διατήρησε επί τέσσερις ημέρες ανοιχτό τον διάλογο για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, ενώ οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού, επέμεναν να διαψεύδουν τις υποψίες των στελεχών του ΠαΣοΚ ότι «ο Παπανδρέου στρώνει χαλί για εκλογές».
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=390240

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου