διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

23 Μαρ 2011

Γιούχα στην παρέλαση;

Οι αποδοκιμασίες πολιτών κατά κυβερνητικών στελεχών που θα παραστούν στις παρελάσεις, θα είναι κατά πάσα πιθανότητα το πολιτικό ζήτημα που θα ανακύψει την 25η Μαρτίου.
Γιατί η ίδια η κυβέρνηση έχει φροντίσει ήδη να το υποδαυλίσει.
Πρώτον επειδή εξακολουθεί να υποβαθμίζει τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης σε μια οικονομική πολιτική που εξακολουθεί να βασίζεται σε επιβολή φόρων και σε περικοπές μισθών.

Και δεύτερον γιατί προσπαθεί να το «χρεώσει» σε ένα μικρό κόμμα, το οποίο αν είχε τέτοια δύναμη να κινητοποιεί τις μάζες, τότε δεν θα πάλευε κάθε φορά
για να μπει στη Βουλή.

Η αλαζονική συμπεριφορά της κυβέρνησης φάνηκε καθαρά τόσο από τις διαδοχικές εμπρηστικές εμφανίσεις του κ. Πάγκαλου, όσο και από τις αντιδράσεις της στη συγκέντρωση αγανακτισμένων πολιτών στη Σύρο.

Και στις δύο περιπτώσεις οι υπουργοί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταγγέλλουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως ηθικό αυτουργό, ενώ γνωρίζουν ότι αυτό δεν είναι αλήθεια.

Το γιαούρτι στον κ. Πάγκαλο το έριξαν κάτοικοι των Καλυβίων που δεν είναι όλοι οργανωμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν αντέχουν να τον βλέπουν να τραπεζώνει βουλευτές σε καιρούς κρίσης και ταυτόχρονα να επιμένει ότι «μαζί τα φάγαμε».

Και οι κάτοικοι της Σύρου συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Μιαούλη, επειδή κάποιοι στο υπουργείο Παιδείας αποφάσισαν να ενώσουν τα δύο λύκεια του νησιού, δημιουργώντας τάξεις με σαράντα μαθητές.

Το ίδιο θα συμβεί και στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου. Όταν το οικονομικό επιτελείο διαρρέει ήδη πληροφορίες στα ΜΜΕ ότι χρειάζονται κι άλλα οικονομικά μέτρα, όταν μέχρι προχθές διαβεβαίωναν ότι δεν χρειάζονται, τι θα κάνει κι ο κοσμάκης, όταν δει τον υπουργό στην παρέλαση να περνάει, με το πανάκριβο κοστούμι του και την πολυπληθή συνοδεία του;

Ένα «Ου» θα το φωνάξει. Κι αν το φωνάξει ο πρώτος, θα ακολουθήσουν κι άλλοι και το τηλεοπτικό πλάνο θα παίξει μια χαρά το βράδυ, είτε αυτό συμβεί στην Αθήνα, είτε συμβεί στην Τρίπολη και στην Καρδίτσα.

Και θα συμβαίνει συνεχώς στο εξής, όσο η κυβέρνηση εξακολουθεί να φωνάζει «ΣΥΡΙΖΑ» κάθε φορά που παρακολουθεί αποδοκιμασίες, έστω κι αν σε μερικές από αυτές έχει βάλει το χεράκι του κι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο η κυβέρνηση συνεχίζει να αποκαλεί ειρωνικά «αυθορμήτως προσερχομένους» τους πολίτες που εξεγείρονται, τόσο η εξέγερση θα φουντώνει. Τι άλλο άλλωστε του μένει του έλληνα για να διαμαρτυρηθεί για την συνεχή μείωση του εισοδήματός του;

Ένα «ού» και μια γιούχα στην παρέλαση…
http://www.tovima.gr/Βασίλης Χιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου