διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

5 Μαρ 2011

Γιώργος Παπανδρέου:σκληρή επίθεση κατά της ΝΔ

Με συντονισμένα πυρά κατά της Νέας Δημοκρατίας και της προηγούμενης κυβέρνησης εμφανίστηκε χθες το «σοσιαλιστικό μπλοκ». Από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, αφού παραδέχθηκε πως «ο δρόμος είναι μακρύς» και πως «η ανόρθωση δεν θα είναι περίπατος» - κάτι που επιμελώς είχε αποφύγει να πει προεκλογικά – επετέθη για άλλη μια φορά κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της προηγούμενης κυβέρνησης.

Αγνοώντας την πρόσφατη μελέτη της Κομισιόν, όπου σαφώς αναφέρεται πως χρέος και έλλειμμα ξέφυγαν και διογκώθηκαν στην δεκαετία 1999-2009, ο κ. Παπανδρέου στοχοποίησε τη Ν.Δ. λέγοντας πως επί των ημερών της χρέη και ελλείμματα διπλασιάστηκαν «για να ζήσει αυτή καλύτερα και οι λίγοι δικοί της», με αποτέλεσμα « να αντιδράσουν οι δανειστές μας, που σταμάτησαν να μας δανείζουν».

Οι σκληρές εκφράσεις συνεχίστηκαν με τον πρωθυπουργό να  λέει πως η Ν.Δ. όχι μόνο δεν ντρέπεται, αλλά μας κάνει και κριτική από πάνω. «Αρκετά με τα παραμύθια και την κριτική», είπε. «Γνωρίζουμε πώς και γιατί η Ελλάδα έφθασε ως εδώ. Μόνο προδότη δεν με είπαν επειδή συζήτησα με τον επικεφαλής του ΔΝΤ Ποιος θα τα πλήρωνε ο κ. Καραμανλής, κ. Σαμαράς, κ. Αλογοσκούφης, Ο κ. Ρουσόπουλους, ο κ. Βουλγαράκης;».

Σχετικά με τις επιλογές της κυβέρνησης, αυτές, είπε, βρίσκονται στον σωστό δρόμο, αν και «στην πορεία μας προς την αλλαγή και την ανόρθωση της χώρας αντιμετωπίζουμε δυσκολίες». Κάλεσε δε τον παριστάμενο Πρόεδρο της Κ.Ο. της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα συνεδριάζει σήμερα και αύριο στην Αθήνα) να συμβάλει στην ελληνική προσπάθεια με λόγια συμπαράστασης προς την διεθνή κοινότητα.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΕΣΚ Πολ Νίρουμ Ράσμουσεν, παρενέβη χθες με δηλώσεις του στην ελληνική πολιτική σκηνή, έκανε λόγο για «χρόνια καταστροφικής συντηρητικής διακυβέρνησης» και μας διαβεβαίωσε πως «η Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε καλά χέρια».

«Τον περασμένο χρόνο», είπε, «κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, ο Γιώργος Παπανδρέου απέδειξε τι σημαίνει να είσαι πραγματικός ηγέτης», προσθέτοντας ότι ο κ. Παπανδρέου «έβαλε την Ελλάδα και πάλι σε σωστή τροχιά», ενώ «καταστροφικές πολιτικές επιλογές από την προηγούμενη συντηρητική κυβέρνηση κατέστησαν απαραίτητη την επιβολή σκληρών περικοπών».
Ο κ. Ράσμουσεν αναφέρεται και στην απόφαση του Πρωθυπουργού «να κάνει μεγάλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα εγγυηθούν ότι η Ελλάδα θα εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης ξανά, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και για την προστασία των φτωχότερων στρωμάτων της κοινωνίας. Αυτό είναι κοινωνικά υπεύθυνο».

Και κατέληξε: «Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει υψώσει το ανάστημά του παρόλη την πίεση από το κατά πλειοψηφία συντηρητικό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, την Επιτροπή και το ΔΝΤ Στη συνάντηση των Αθηνών, το ΕΣΚ θέλει να υπογραμμίσει ότι ποτέ πια δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χρειαστεί κανείς να σταθεί μόνος του. Στόχος μας είναι να επαναφέρουμε τα ιδεώδη της αλληλεγγύης και του συντονισμού στο επίπεδο της Ευρώπης» καταλήγει η δήλωση του κ. Πολ Νίρουπ Ράσμουσεν.
 http://www.elzoni.gr/html/ent/258/ent.7258.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου