διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

12 Μαρ 2011

Ο Σαμαράς και η πραγμάτωση του ανέφικτου

«Η 29 Νοέμβρη, η ημερομηνία εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού, ήταν για την ΝΔ μια ημερομηνία ορόσημο. Όχι για το αποτέλεσμα, αλλά κυρίως για τη διαδικασία. Για πρώτη φορά η βάση της ΝΔ προσέρχεται μόνη της, αθρόα και παίρνει μέρος στη διαδικασία εκλογής του νέου αρχηγού. Ανεπηρέαστη από κομματικούς μηχανισμούς και μιντιακά συμφέροντα κάνει τη δική της επιλογή. Γύρω στις οκτακόσιες χιλιάδες πολίτες, κάθε ηλικίας, δηλώνουν ότι «θέλουμε αλλαγή πλεύσης, άλλο όραμα». Το αποτέλεσμα των εκλογών κατέδειξε ότι η βάση είδε την αλλαγή πλεύσης και το άλλο όραμα στον Αντώνη Σαμαρά. Από τότε πέρασε ενάμιση χρόνος. Και συνέβησαν πολλά. Γι’ αυτά που έγιναν στη ΝΔ λίγο το κακό, είναι δικά τους, εσωτερικά… Γι’ αυτό που έγινε στη χώρα όμως πολύ το κακό και μας νοιάζει όλους! Είναι η Πατρίδα μας!…. Από την άλλη, το κόμμα της ΝΔ δεν φαίνεται να κατανοεί την κρισιμότητα των καταστάσεων. Δεν υπέγραψε το Μνημόνιο μεν, αλλά θα το τηρήσει δε, θα το αλλάξει, πόσο θα το αλλάξει, λίγο η πολύ, δεν έγινε ξεκάθαρο!… Δεν είμαι πολιτικός, είμαι ένας απλός πολίτης που πήρε μέρος τότε, στο κάλεσμα για αλλαγή πλεύσης, Όραμα και Ελπίδα! Δεν ξέρω αν θα περιμένω για πολύ ακόμη! Κουράστηκα!»
(Καλλιρόη Κρ. στην ανάρτηση Μήπως εκεί στη ΝΔ ξέχασαν ότι βρίσκονται στην αντιπολίτευση;)

Θα συμφωνήσουμε όλοι ότι, λίγο πολύ, λόγια σαν κι αυτά εκφράζουν τον τελευταίο καιρό τις σκέψεις και τα συναισθήματα χιλιάδων πολιτών που ενέπνευσαν οι κινηματικές διαδικασίες που οδήγησαν στην ανάδειξη Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ. Κινηματικές διαδικασίες που χάθηκαν, είναι αλήθεια, στον ενάμιση χρόνο που μεσολάβησε, καθώς η ανανέωση και ανασυγκρότηση της ΝΔ φαίνεται ότι παρέμεινε ζητούμενο μόνο για τον απλό κόσμο της βάσης. Πρόσωπα που δέχτηκαν τρομακτική κριτική για τα πεπραγμένα τους, ξαναβρέθηκαν στις ίδιες ακριβώς θέσεις, να διαχειρίζονται τα ίδια ακριβώς πράγματα για τα οποία στηλιτεύτηκαν λίγους μήνες πριν! Κάποιοι είπαν ότι δεν υπήρχαν άλλοι, κάποιοι ότι τηρήθηκαν ισορροπίες …. υψηλού κινδύνου θα πρόσθετα εγώ.
Από την άλλη, όμως, η χώρα βρίσκεται σε αδιέξοδο. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παραπαίει, δεν πάει άλλο, δεν μπορεί παραπέρα! Ο Γιώργος Παπανδρέου έπαψε, συντομότατα, να είναι η «ελπίδα». Έσκασε στα χέρια του η βόμβα του Μνημονίου που ο ίδιος κατασκεύασε. Οι εκατοντάδες χιλιάδες που ενάμιση χρόνο εξέλεξαν τον Αντώνη Σαμαρά αρχηγό, αγωνιούν και αδημονούν. Τον καλούν και πάλι. Αναζητούν σ’ αυτόν ηθικό και πολιτικό στήριγμα. Είναι η ιστορική του ευκαιρία! Ίσως και η ιστορική του ευθύνη!
Ο Ιαπετός έγραψε εδώ μέσα: Η αναζήτηση Ηγέτη δεν είναι αναζήτηση «σωτήρα»! Είναι η συμπύκνωση όλων εκείνων τα ιστορικών προϋποθέσεων που θα κάνουν πραγματικότητα αύριο αυτό που σήμερα μοιάζει ανέφικτο. Που θα κάνουν ορατό αυτό που σήμερα μοιάζει απροσδιόριστο. Που θα κάνουν χειροπιαστό αυτό που σήμερα φαίνεται ομιχλώδες, ακόμα και σε εκείνους που το προσδοκούν
Αυτό, λοιπόν, αναζητά ΟΛΟΣ ο κόσμος: την πραγμάτωση του ανέφικτου!
Μακριά από “προσεκτικές”, “επιφυλακτικές”, και “υπεύθυνες” συμπεριφορές, αυτό που κάποιοι “φίλα προσκείμενοι” και άλλοι, στην Συγγρού περιφερόμενοι, ονομάζουν “πολιτικά ορθό”. Δίπλα στον απλό κόσμο, έξω από “γυάλινους πύργους”, ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει ΤΩΡΑ να αδράξει την ιστορική ευκαιρία και να προχωρήσει με γρήγορες και τολμηρές κινήσεις στην πολιτική συγκρότηση μιας πλειοψηφικής τάσης, που διατρέχει οριζόντια την ελληνική κοινωνία και μπορεί εν δυνάμει να συμπεριλάβει από τον Γιώργο Καραμπελιά μέχρι τον Νίκο Κοτζιά και τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο (“Προφήτης”,Ο Σαμαράς δεν έχει να χάσει ΤΙΠΟΤΑ).
Να συσπειρώσει όλες τις πατριωτικές δυνάμεις σε ένα τίμιας και διαυγούς επωνυμίας κόμμα: το «Ευρωπαϊκόν» ή «Ελληνοκεντρικόν» (Γιανναράς)
Με ένα γνώμονα: την υπηρέτηση των συμφερόντων της Πατρίδας.
Για να γίνει κάτι παραπάνω από πολιτικός αρχηγός.
Γιατί όποιος αναλαμβάνει να σηκώσει στις πλάτες του την τιμή και την υπερηφάνεια ενός λαού δικαιώνεται πάντα και για πάντα.


Χαρά ΔραβάΥΓ: « Βαριά είναι του λαού η φωνή,/ θυμό γιομάτη ξεπληρώνει / του κόσμου την κατάρα· περιμένω / μανήσυχο το νου νακούσω / κάτι θολό, κρυμμένο στο σκοτάδι./ Γιατί απτο βλέμμα των θεών / τάγρυπνο δεν ξεφεύγουν όσοι / θανάτωσαν πολλούς. Σαν έρθη ώρα,/ μενάντιο γύρισμα της τύχης / οι μαύρες Ερινύες αφανίζουν / εκείνον που έξω απτο δίκιο / ζούσεν ευτυχισμένος· κι όποιος / σε τέτοιο πέσει χαλασμό,/ καμιά δεν βρίσκει σωτηρία
Αισχύλου Αγαμέμνων 456-467, Χορός
http://www.antinews.gr/2011/03/12/90522/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου