διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

16 Μαρ 2011

Εκεί όπου απέτυχαν η Βάσω και η Ντόρα…

Η σχετική συζήτηση αφορούσε κάποτε τη Βάσω Παπανδρέου, η οποία έχασε την ευκαιρία τότε που, στο περιθώριο των γευμάτων στο σπίτι της στο Χαλάνδρι, ο Θόδωρος Τσουκάτος είχε φροντίσει να στηρίξουν οι «εκσυγχρονιστές» τον Κώστα Σημίτη για διάδοχο του Ανδρέα Παπανδρέου. Η συζήτηση αφορούσε στη συνέχεια τη Ντόρα Μπακογιάννη. Πρώτη γυναίκα Δήμαρχος Αθηναίων, εκεί δηλαδή όπου απέτυχε να κερδίσει ακόμη και η μεγάλη Μελίνα. Πρώτη γυναίκα υπουργός Εξωτερικών. Θα μπορούσε να γίνει η πρώτη γυναίκα αρχηγός κόμματος εξουσίας, και μετά πρωθυπουργός; Δεν θα το μάθουμε ποτέ, καθώς η βάση της Νέας Δημοκρατίας ψήφισε «δαγκωτό» Αντώνη Σαμαρά στις 29 Νοεμβρίου του 2011. Και η Ντόρα έφυγε, για να ιδρύσει το δικό της, μικρό κόμμα.
Η συζήτηση αρχίζει να… ξεθαρρεύει και πάλι, στο πολιτικό παρασκήνιο. Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου αποχωρήσει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, χωράει μια γυναίκα μεταξύ των αυτονόητων δελφίνων; Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, μπορεί η Άννα Διαμαντοπούλου να πετύχει εκεί όπου απέτυχαν η Βάσω και η Ντόρα;
Η Υπουργός Παιδείας έχει οικοδομήσει σε βάθος ετών, με σχέδιο, στρατηγική και μεθοδικότητα, ένα προφίλ το οποίο τη διαφοροποιεί από το μέσο, κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Θεωρείται φυσική κληρονόμος της πολιτικής παρακαταθήκης του «εκσυγχρονισμού». Λόγω της θητείας της στο υπουργείο Ανάπτυξης, θεωρείται αξιόπιστη συνομιλητής της αγοράς, γι’ αυτό και το όνομά της συμπεριλαμβάνεται στους υποψηφίους διαδόχους του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Το πέρασμά της από τις Βρυξέλλες, την έχει καταστήσει «αγαπημένο παιδί» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με την παρουσία της στο υπουργείο Παιδείας δε, κατάφερε να πατήσει πόδι στον χώρο του πανεπιστημιακού κατεστημένου.
Η προώθηση του «Καλλικράτη» στον χώρο της εκπαίδευσης, τη φέρνει «μόνη απέναντι σε όλους». Εκτός αλλά και εντός του ΠΑΣΟΚ. Και της «καρφιτσώνει» το επιχείρημα της πολιτικού που τα βάζει με τα κατεστημένα, για να προωθήσει μεταρρυθμίσεις. Σε μια Ελλάδα που… αναστενάζει από την κρίση, αυτά θα έπρεπε να ήταν αρκετά. Για να ξεθαρρέψει η συζήτηση για την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό. Μόνο που… μιλάμε για το ΠΑΣΟΚ.
http://www.statesmen.gr/ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου