διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

30 Μαρ 2011

Γιαούρτι με φράουλες και αίμα

Δε βλέπω την ώρα και τη στιγμή που θα πιάσουμε πάτο. Γιατί παρακάτω από τον πάτο δεν έχει. Είμαι βέβαιος πως δεν πιάσαμε ακόμη πάτο γιατί κάθε μέρα κατρακυλάμε παρακάτω. Θέλω τόσο πολύ να πιάσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα πάτο, για δύο λόγους:
Πρώτον, γιατί όπως μας λένε, μετά θα έρθει η ανάπτυξη… αυτή η καλή νεράιδα, η ανάπτυξη, που τη φαντάζομαι με μακριά ξανθά μαλλιά, καταγάλανα μάτια, με χιτώνα γαλανόλευκο, ως καθαρόαιμη Ελληνίδα ανάπτυξη, λευκό δέρμα σαν πορσελάνη και καθαρή, μοσχοβολούσα, να αναδύεται από τον πάτο μας και να μας παρασέρνει όλους μαζί, κοινούς θνητούς και υπουργούς σε άλλους τόπους και εποχές που όλοι μαζί τρώγαμε.

Δεύτερον, γιατί αν είναι κάτι να γίνει, ας γίνει μια ώρα γρηγορότερα να τελειώνουμε. Αντιγράφω από τοίχο στα Εξάρχεια: καλύτερα ένα τρομακτικό τέλος παρά ένας ατελείωτος τρόμος.
Τον ατελείωτο τρόμο που ζούνε εδώ και μήνες οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι άνθρωποι που χάσανε τη δουλειά τους, τον αντιλαμβάνεται πλέον ο καθένας μας. Υπάρχει, όμως, και άλλη μια ομάδα ανθρώπων που δεν έχει βγει ποτέ στους δρόμους να διαδηλώσει, δεν έχει κλείσει ποτέ δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια, συγκοινωνίες, δεν έχει εκβιάσει ενώ πληρώνει διαρκώς τα σπασμένα των άλλων και τα δικά της, όταν πρόκειται για βιτρίνες.
Η ομάδα των επιχειρηματιών, των εμπόρων, μικρομεσαίων, μικρομικρών ή μεγαλομεσαίων δεν έχει σημασία, είναι μια βουβή ομάδα και γι’ αυτό πολύ επικίνδυνη γιατί το ξέσπασμά της μπορεί να είναι απρόβλεπτο. Η αντίδρασή της μπορεί να έχει και δύναμη και διάρκεια. Οι υπουργοί, λοιπόν, αυτής της κυβέρνησης θα πρέπει να προσέχουν τα λόγια τους για να μην ερεθίζουν τις κοινωνικές ομάδες άδικα. Πήρα αφορμή από τα λεγόμενα του κ. Παπακωνσταντίνου  στο Mega, όπου θυμωμένος μας είπε πως οι επιχειρηματίες που δεν αποδίδουν τον Φ.Π.Α. στο κράτος είναι κλέφτες. Εδώ η οργή ξεχειλίζει.
Το κράτος χρωστάει σε ιδιώτες περισσότερα από 5 δις ευρώ. Οι επιχειρηματίες έχουν φορολογηθεί για τα χρήματα που δεν έχουν εισπράξει, έχουν πληρώσει προκαταβολή φόρου, έχουν πληρώσει έκτακτη εισφορά – νταβατζιλίκι – και εάν τολμήσουν να μην αποδώσουν τον Φ.Π.Α., επειδή οι τράπεζες δεν δίνουν πλέον δάνεια, είναι κλέφτες.
Εξαιτίας των χρεών του δημοσίου προς ιδιώτες, κλείνουν επιχειρήσεις και απολύεται κόσμος. Αλλά αν δεν αποδώσουν τον Φ.Π.Α. στο κράτος είναι κλέφτες.
Θέλει μεγάλη προσοχή κύριοι υπουργοί γι’ αυτό που λέτε αλλά και για τον τρόπο που το λέτε.
Γιατί πολύ φοβάμαι πως θα συνεχίσουν να πέφτουν γιαούρτια, κι αν είναι κόκκινα δεν θα είναι από φράουλα…
Περικλής Πηλείδης
http://www.aixmi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου