διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

22 Μαρ 2011

Η Άρια Αγάτσα για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, που καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ το 1992, η βουλευτής Βοιωτίας Αριάδνη Αγάτσα, μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Υποεπιτροπής Υδάτινων Πόρων της Βουλής, επισημαίνει:
«Σήμερα, 22 Μαρτίου, η Παγκόσμια Ημέρα Νερού. Του φυσικού πόρου της γης, που χωρίς αυτόν τον φυσικό πόρο η ζωή στον πλανήτη μας είναι αδιανόητη.
Αυτή την ημέρα αναλογιζόμαστε πως το 40% των κατοίκων της γης δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο καθαρό νερό και η συνεχιζόμενη μείωση του επιφέρει την κρίση του πόσιμου νερού.
Σήμερα θα πρέπει να αναλογιστούμε και πως καθημερινά πεθαίνουν 6.000 παιδιά από έλλειψη νερού -σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της UNICEF-, γεγονός που σημαίνει ότι κάθε 15 δευτερόλεπτα ένα παιδί στις αναπτυσσόμενες χώρες χάνει τη ζωή του.

Η αναγκαιότητα προσεκτικής διαχείριση των υδάτινων πόρων και η εξισορρόπηση των αναγκών μας για νερό είναι κυρίαρχα ζητήματα που οφείλουμε να αναλογιστούμε. Να δώσουμε ένα τέλος στην ψευδαίσθηση της αφθονίας, γιατί έτσι με την πάροδο του χρόνου θα μετατρέψουμε ένα ύψιστο αγαθό σε είδος εν ανεπάρκεια.

Η αξία της σωστής χρήσης του υδάτινου πλούτου και η προστασία της δημόσιας υγείας καταδεικνύεται πλέον ως αναγκαιότητα στην εποχή που διανύουμε κι αυτό οι συμπολίτες μας στην Βοιωτία το γνωρίζουμε πολύ καλά με το πρόβλημα των υδάτινων πόρων της περιοχής μας (Ασωπός).

Οφείλουμε όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για τη διασφάλιση υποδομών και ποιότητας ζωής, μέσα από τη σωστή διαχείριση του ανεκτίμητου υδάτινου στοιχείου της φύσης».


ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΡΙΑΔΝΗΣ ΑΓΑΤΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου