διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

12 Μαρ 2011

Η δημοσκοπική “επανάσταση” του ΛΑ.Ο.Σ.

Θέμα συζήτησης αποτελεί σήμερα σε όλα τα πολιτικά γραφεία, η δημοσκοπική εκτίναξη του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, όπως τουλάχιστον την καταγράφει το «Βαρόμετρο» της Pubic Issue για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την «Καθημερινή». Το κόμμα που ίδρυσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης τον καιρό της παντοδυναμίας του Κώστα Καραμανλή, έμεινε οριακά έξω από τη
Βουλή την εποχή της πολιτικής επέλασης της Νέας Δημοκρατίας το 2004, κέρδισε όμως τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και από το 2007 είναι μέλος και του Εθνικού Κοινοβουλίου. Στις δε εκλογές του 2009, κατάφερε να αυξήσει την εκλογική επιρροή και την πολιτική δύναμή του.
Η τελευταία δημοσκόπηση, δίνει στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό ποσοστό 9%. Λίγο κάτω από διψήφια επίπεδα δηλαδή, και μόλις 2% πίσω από το ΚΚΕ, το οποίο βρίσκεται στο 11%. Κι όλα αυτά, σε μια πολιτική συγκυρία όπου η Κεντροδεξιά μετράει ακόμη το 28,5% της Νέας Δημοκρατίας, και το μόλις 2% της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Ντόρας Μπακογιάννη.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης όμως έχει και έναν προσωπικό λόγο να πανηγυρίζει. Κατάφερε να αναδειχθεί στον δημοφιλέστερο πολιτικό αρχηγό, εκείνος που άλλοτε τον χαρακτήριζαν με υποτιμητικό τρόπο «άκρα». Έχει προσωπική δημοφιλία 38%, την ώρα που ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται στο 35%, και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, επίσης στο 35%.
Σε μια τέτοια, ευνοϊκή για τον ΛΑ.Ο.Σ. συγκυρία, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι πολίτες του απονέμουν και το «παράσημο» του καλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, με ποσοστό 22%. Ακολουθούν, μακριά, το Κομμουνιστικό Κόμμα με 17%, η ΝΔ με 15% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 10%.
http://www.statesmen.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου