διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

22 Μαρ 2011

«Άμεση προτεραιότητα το Περιβάλλον»

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεωργίου Μουλκιώτη, με θέμα την ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στην αναπτυξιακή-παραγωγική διαδικασία των επιχειρήσεων. Στη σύσκεψη παρευρίσκετο ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Μπέτσιος, αρμόδιος σε θέματα Περιβάλλοντος-Χωρικού Σχεδιασμού στη Στερεά Ελλάδα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου των Βιομηχάνων της Βοιωτίας κ. Ν. Κουδούνης, ο κ. Ευαγ. Τερζής, Διευθυντής Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Περ. Στ. Ελλάδος και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας γνωρίζοντας τον ιδιαίτερο ρόλο, που διαδραματίζει η βιομηχανία στην στρατηγική για την ανάπτυξη και επιθυμώντας να επιτύχει τους στόχους για βελτίωση της ποιότητας των επενδύσεων, των παραγόμενων προϊόντων, τη διατήρηση και αύξηση των θέσεων εργασίας, την τόνωση της εξωστρέφειας και της εξαγωγικής δυνατότητας των επιχειρήσεων, υποστηρίζει την επιχειρηματικότητα, επικεντρώνοντας παράλληλα στην ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης και ευφορίας στην παραγωγική διαδικασία.
            Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο επιχειρήθηκε η αναζήτηση τρόπων επίλυσης διαδικαστικών ζητημάτων αδειοδότησης και λειτουργίας των επιχειρήσεων, εντός των προβλεπόμενων νομοθετικών, περιβαλλοντικών και άλλων διατάξεων. Αναλύθηκε το πιλοτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα του LIFE+, συνολικού προϋπολογισμού 1.763.295,00 €, το οποίο υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας (με συγχρηματοδότηση της Δ/νσης  Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και καθορίστηκαν τα επόμενα βήματα για την επιτυχή υλοποίησή του.
            Η συνάντηση μεταξύ των Κοινωνικών Εταίρων έληξε μέσα σε θετικό κλίμα και την υπόσχεση για άμεση και ειλικρινή συνεργασία τους, προς όφελος της Στερεάς Ελλάδας και της Χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου