διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

1 Μαρ 2011

Παρέμβαση εισαγγελέα για "κερδοσκοπία" στην επιχείρηση συγχώνευσης ETE-Alpha

Του Παναγιώτη Στάθη
Δικαστική έρευνα για τυχόν κερδοσκοπικά παιχνίδια στο Χρηματιστήριο ως αποτέλεσμα της διαρροής των εμπιστευτικών συζητήσεων για φιλική συγχώνευση μεταξύ της Alpha Bank και της Εθνικής Τράπεζας διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Ιωάννης Σακελάκος.
Αφορμή για την προκαταρκτική εξέταση που θα διενεργήσει ο έμπειρος εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος στάθηκαν δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονταν σε πιθανά κερδοσκοπικά παιχνίδια μετά τη διαρροή των εμπιστευτικών συζητήσεων κυρίως κατά το χρονικό διάστημα 18-21 Φεβρουαρίου, όπου -σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα- υπήρξε αύξηση της τιμής των μετοχών της Alpha κατά 33% και της Εθνικής κατά 18%.

Πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα ανέφεραν πάντως πώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς «διέταξε ήδη έρευνα επί συναλλαγών στις μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank|. Οι ίδιες πληροφορίες έλεγαν πώς υπό έρευνα τέθηκαν «οι συναλλαγές στις μετοχές της Εθνικής και της Alpha Bank, στο διάστημα από τις 18 Ιανουαρίου όταν για πρώτη φορά η διοίκηση της Εθνικής προσέγγισε τη διοίκηση της Alpha, για μια διαπραγμάτευση ενδεχόμενης συγχώνευσης έως και τις 21 Φεβρουαρίου".

Ο κ. Ισίδωρος Ντογιάκος θα διερευνήσει αν έχουν τελεστεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα και κυρίως αυτό της «αξιοποίησης εμπιστευτικών πληροφοριών» το οποίο αν αφορά ποσό κέρδους άνω των 100.000 ευρώ διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

http://www.capital.gr/


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου