διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

31 Μαρ 2011

Handelsblatt: «Επιστρέφει η ελληνική κρίση»

Με αφορμή τη νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από την Standard and Poor’s η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, σε ρεπορτάζ του ο Γκερντ Χέλερ,  επισημαίνει:  «Η Αθήνα πρέπει να διορθώσει προς τα πάνω το έλλειμμα του προϋπολογισμού για το 2010. Επιπλέον υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα φορολογικά έσοδα. Έτσι αμφισβητείται πια εάν η Ελλάδα καταφέρει να εκπληρώσει φέτος τους στόχους του μνημονίου. Σε αυτό το πλαίσιο ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s υποβάθμισε χθες εκ νέου την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας».
 Το άρθρο, που αναδημοσιεύει η Deutsche Welle, αναφέρει ακόμα το πρόβλημα της τρύπας στα φορολογικά έσοδα, τα οποία προκαλούν νέους πονοκεφάλους στην ελληνική κυβέρνηση και συνεχίζει:


«Με δεδομένη την νέα αυτή επιδείνωση της ελληνικής κρίσης ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP), θεωρεί ότι η Γερμανία έχει τώρα την υποχρέωση να δραστηριοποιηθεί: ‘Επιτέλους πρέπει να σχεδιαστεί ένα μίνι-σχέδιο Μάρσαλ για τις χώρες της Νότιας Ευρώπης’, δηλώνει ο φιλελεύθερος ευρωβουλευτής και μέλος του προεδρείου του FDP. ‘Δεν μπορεί να αφήνει αδιάφορες τη Γερμανία και τη Γαλλία, το γεγονός ότι εξωθούνται σε καταστροφική εξυγίανση οι χώρες του Νότου, που  είναι οι αγορές των εξαγωγικών τους προϊόντων».

Η Handelsblatt αναφέρει ακόμα ότι ο κ. Χατζημαρκάκης ζητεί επίσης από την Ελλάδα πιο συνεπή πάταξη της φοροδιαφυγής για να αυξήσει τα φορολογικά της έσοδα.

«Η κυβέρνηση Παπανδρέου μπορεί με έναν ενιαίο φόρο κατά το πρότυπο της Σλοβακίας να απλοποιήσει το φορολογικό της σύστημα, αλλά και να εισπράττει περισσότερους φόρους. Οικονομικά υγιής μπορεί όμως η χώρα να γίνει μόνο με μια πραγματική οικονομική ανάπτυξη», καταλήγει ο ευρωβουλευτής.
http://www.epikaira.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου