διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

11 Μαρ 2011

Merde! Γίναμε αρμοδιότητας… Αχόρταγου!

Σοφία ΒούλτεψηΞεκαθαρίζουν τα πράγματα – ακόμη και για τους πιο καλόπιστους. Την ώρα που σήμερα οι Ευρωπαίοι ηγέτες συναντώνται για να στρώσουν το χαλί πάνω στο οποίο θα περπατήσει η ευρωζώνη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 24-25ης Μαρτίου, τα μηνύματα δεν είναι καλά όσον αφορά στη λύση-πακέτο που επιδιώκει η Ελλάδα.
Μουδιασμένη, μας είπαν, ήταν η κατάσταση στο Παρίσι
, μετά την χθεσινή συνάντηση Σαρκοζί – Παπανδρέου. Ο Γάλλος Πρόεδρος παραμένει πιστός στις δεσμεύσεις του έναντι του Βερολίνου, ενώ την ίδια ώρα η κ. Μέρκελ για άλλη μια φορά μας επέπληξε για το «άτακτο» παρελθόν μας, υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημά μας δεν μπορεί να λυθεί μέσα σε τρία χρόνια.

Είπε και κάτι άλλο η κ. Μέρκελ: Τα (ληστρικά) επιτόκια θα μειωθούν, αν η Ελλάδα πωλήσει δημόσια περιουσία!

Ξεκαθαρίζουν, λοιπόν, τα πράγματα όσον αφορά σε όλους τους δανειστές μας. Η κ. Μέρκελ θεωρεί ότι μπορεί να κάνει κουμάντο στην Ελλάδα, λέγοντάς μας τι θα πουλήσουμε και πόσο (προφανώς φθηνά για να μας αγοράσει).

Η ΕΕ εξαρτάται από την Γερμανία και οι συναντήσεις με τους διάφορους Ευρωπαίους ηγέτες δεν αποδίδουν, διότι δεν είναι αυτόφωτοι.

Και ο άλλος δανειστής μας, ο Ντομινίκ Στρος Καν, μας είπε, μέσω της περίφημης συνέντευξής του στο Canal Plus, πως είμαστε μέσα στα σκατά, πως η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα είναι εθνικό σπορ και πως στην χώρα μας η απάτη πάει σύννεφο.

Αντίδραση σε όλα αυτά, δεν υπάρχει. Ο κ. Στρος Καν, που το 2008 την γλίτωσε με μια απλή επίπληξη για  «ένα σοβαρό σφάλμα κρίσεως εκ μέρους του»  από το ΔΣ του ΔΝΤ, όταν κατηγορήθηκε για παρενόχληση, κατάχρηση εξουσίας και ευνοιοκρατία, πού βρίσκεται;

«Αναγνώρισε το μεγάλο του λάθος και ζήτησε συγγνώμη», ανακοινώθηκε από το ΔΝΤ, σχετικά με τον παράνομο δεσμό του με την ουγγρικής καταγωγής Πιρόσκα Νάγκι, πρώην ανώτερο στέλεχος του Ταμείου στον τομέα Αφρικής, η οποία σήμερα εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανοικοδόμηση και την Ανάπτυξη στο Λονδίνο.

Πού βρέθηκε ο κ. Στρος Καν όταν η γυναίκα του, η γνωστή δημοσιογράφος Αν Σινκλέρ, έγραψε στο μπλογκ της: «Ήταν σχέση της μιας βραδιάς και την έχουμε αφήσει πίσω μας. Αγαπώ τον σύζυγό μου όπως την πρώτη ημέρα του γάμου μας και έχουμε γυρίσει σελίδα».

Μήπως στα ροζ σκατά;

Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να παριστάνει ότι δεν τα ακούει όλα αυτά. Δεν ακούει τον Στρος Καν, που μας έριξε στα σκατά, (προφανώς για να ρίξει την τιμή μας), δεν ακούει τον Νταβούτογλου, που αμφισβητεί το δικαίωμά μας στα 12 μίλια, δεν ακούει την Μέρκελ, που θέλει να μας βάλει να πουλήσουμε βιαστικά και φτηνά.

Εκτός κι’ αν το έχει πάρει απόφαση ότι στις 25 Μαρτίου, ανήμερα της εθνικής γιορτής, σκοπεύει να μας στείλει όλους μαζί στον… Αχόρταγο! Και να σκεφθεί κανείς ότι δήλωνε πως ήλθε να καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου!

Merde!
http://www.elzoni.gr/html/ent/450/ent.7450.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου