διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

13 Απρ 2011

Λίγη ντροπή για την Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει;

Αν πιστέψουμε την Τίνα Μπιρμπίλη και τις σημερινές της ανακοινώσεις, σε λίγα χρόνια η Θεσσαλονίκη θα είναι παράδεισος για να μένεις, η μητρόπολη των Βαλκανίων που όλοι ονειρευτήκαμε κάποτε, μια πόλη πολύ καλύτερη από την Αθήνα. Η σύμβουλος του πρωθυπουργού, υπουργός επί του Περιβάλλοντος ανακοίνωσε το ρυθμιστικό σχέδιο για τη Θεσσαλονίκη το οποίο είναι πράγματι εντυπωσιακό και πολύ καλών προθέσεων. Δεν υπήρχε όμως σε όλο το σχέδιο ένας κρίσιμος αριθμός: Η ημερομηνία υλοποίησης. Ασαφές το χρονοδιάγραμμα,
άρα στις ελληνικές καλένδες.
Κατά τα άλλα, προσανατολίζονται στην κατασκευή τραμ, προαστιακού σιδηρόδρομου, πεζοδρομήσεις εκτεταμένες, νέα παραλία, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, μια πόλη χάρμα ειδέσθαι, πραγματική «Νύφη του Θερμαϊκού».
Μπράβο στην κ. Μπιρμπίλη και τους συνεργάτες της, αλλά οι ανακοινώσεις δεν κοστίζουν απολύτως τίποτε. Εκτός από τις μελέτες που κάποιοι τις έκαναν και πήραν αυτά που πήραν. Τα υπόλοιπα λόγια και οι υποσχέσεις δεν κοστίζουν, τζάμπα είναι άρα μπορούν να λένε ότι θέλουν στο υπουργείο Περιβάλλοντος.
Όταν όμως δεν υπάρχουν λεφτά για να πληρωθούν ούτε τα φαγητά ασθενών σε νοσοκομεία, τότε οι εξαγγελίες καταντούν απίστευτη κοροϊδία. Εδώ το μετρό Θεσσαλονίκης έχει τόσα χρόνια που κατασκευάζεται και δεν έχει γίνει ούτε το ένα τρίτο του έργου.
Μια τρύπα άνοιξαν για την υποθαλάσσια και την ξανάκλεισαν πληρώνοντας αποζημίωση στον εργολάβο. Λίγη ντροπή λοιπόν για μια πόλη που έχει ακούσει απίστευτες υποσχέσεις χρόνια τώρα αλλά δεν βλέπει προκοπή. Ας ήταν λίγο πιο ειλικρινείς και να πουν την αλήθεια: Λεφτά δεν υπάρχουν, η χώρα είναι κατεστραμμένη οπότε ξεχάστε την όμορφη Θεσσαλονίκη και πορευτείτε μ’ αυτά που έχετε.
Να κάνει ο κάθε υπουργός το κομμάτι του με τζάμπα εξαγγελίες είναι εύκολο. Λεφτά για να κάνει έργα, είναι το δύσκολο.
http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου