διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

16 Μαΐ 2011

Στην Ελλάδα… θα είχε συλληφθεί η καμαριέρα

Μάλλον ο Ντομινίκ Στρος-Καν δεν θα θεωρηθεί και τόσο… αξιόπιστος μάρτυρας κατηγορίας σε βάρος της εφημερίδας που δημοσίευσε πρόσφατα φωτογραφία του να μπαίνει σε μια πόρσε, και προκάλεσε την οργίλη μηνυτήρια αναφορά, από την πλευρά του Γενικού Διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ο άνθρωπος που θα έσωζε την παγκόσμια οικονομία, στη συνέχεια την Ελλάδα, και, αν προλάβαινε, και τη Γαλλία, θέτοντας υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας στις εκλογές του 2012, ανακρίνεται στη Νέα Υόρκη, κατηγορούμενος για σεξουαλικό κακούργημα, απόπειρα βιασμού και ομηρία του υποψηφίου θύματος.

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν καταγγέλθηκε από μια καμαριέρα του ξενοδοχείου «Sofitel» στη Νέα Υόρκη, ότι αποπειράθηκε να τη βιάσει, και επιχείρησε να την κλειδώσει στο δωμάτιό του. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης έσπευσε στο ξενοδοχείο, ο Στρος-Καν είχε μόλις… δραπετεύσει, τον πρόλαβαν όμως στο αεροδρόμιο, καθώς έδωσαν εντολή να καθυστερήσει η αναχώρηση της πτήσης της «Air France», στην οποία επέβαινε. Και τον κατέβασαν… με το ζόρι.
Το περιστατικό προσφέρεται για θλιβερές συγκρίσεις. Στην Ελλάδα, η καμαριέρα δύσκολα θα είχε καταφύγει στην Αστυνομία. Το πιθανότερο είναι να είχε βγει σε κάποια μεσημεριανή εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού. Αν έκανε… το λάθος να προσφύγει στις αρχές, μάλλον θα είχε συλληφθεί η ίδια, για… προσβολή θεσμού, καθώς ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι θεσμός. Και βέβαια, ούτε λόγος για βίαιη… αποβίβαση από το αεροπλάνο. Εμείς, μάλλον θα τον είχαμε διευκολύνει να διαφύγει, για να αποφύγει τη ντροπή.
Στις επιπτώσεις τώρα… Στην εσωτερική πολιτική ζωή της Γαλλίας, δεν θα χρειαστεί να τεκνοποιήσει η Κάρλα Μπρούνι, για να μη χάσει ο Νικολά Σαρκοζί τα κλειδιά των Ιλισίων Πεδίων. Γιατί, όσο σκληρό καρύδι κι αν αποδειχτεί η κόρη του Ζακ Ντελόρ, Μαρτίν Ομπρί, δύσκολα θα πείσει σε έναν δυνητικό δεύτερο γύρο δυνάμεις πέραν του Κέντρου και της Αριστεράς να την εμπιστευτούν για να ανατρέψει τον «Σαρκό».
Στα του ΔΝΤ, αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά ότι… είχαμε βάλει τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Πριν από τρία χρόνια, ο Ντομινίκ Στρος-Καν είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση μιας υφισταμένου του στο Ταμείο. Μόνο που τότε, ζήτησε γονυπετής συγνώμη από την Αν Σινκλέρ, τη σύζυγό του και κορυφαία δημοσιογράφο της Γαλλίας, για να κλείσει το θέμα.
Όσο για την Ελλάδα, στη θετική εκδοχή του μέλλοντος, οι δανειστές θα κάνουν αρκετό καιρό να συνέλθουν από το σοκ, και θα χαλαρώσουν την ασφυκτική πίεσή τους προς τη χώρα μας. Στην αρνητική εκδοχή όμως, ο διάδοχος του αντικειμενικά φιλέλληνα Στρος-Καν, είναι ικανός, όχι μόνο να μην εγκρίνει την εκταμίευση άλλων δόσεων, αλλά να απαιτήσει να επιστρέψουμε άμεσα τα χρήματα που μας έδωσαν μέχρι τώρα.
ΥΓ: Ευτυχώς για την Άνγκελα Μέρκελ, το ραντεβού με τον Ντομινίκ Στρος-Καν δεν θα γίνει. Γιατί, με τη…. φόρα που είχε πάρει ο Γάλλος Σοσιαλιστής, η Γερμανίδα Καγκελάριος θα ερχόταν σε δύσκολη θέση.
http://www.statesmen.gr/ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου