διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

19 Μαΐ 2011

Αδειάζει τον Καμμένο η Ν.Δ.

Αρης ΡαβανόςΣαφείς και ξεκάθαρες αποστάσεις από τον βουλευτή της Ν.Δ. κ. Π. Καμμένο τηρεί η ηγεσία της Ν.Δ. απορρίπτοντας τις δηλώσεις του, ότι ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου είναι «έμμισθος broker» των «διεθνών κερδοσκόπων».
Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. κ. Κ. Τασούλας, αλλά και ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Ι. Μιχελάκης, «άδειασαν» τον κ. Καμμένο που αιφνιδίασε και εξόργισε την ηγεσία του κόμματος με τις δηλώσεις του. Τα δυο στελέχη μίλησαν για προσωπικές απόψεις του βουλευτή.
«Αυτά είναι… θέση του κυρίου Καμμένου και όχι της ΝΔ.
Και ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη αυτών που λέει, καθώς και το βάρος των αποδείξεων» τόνισε ο κ. Τασούλας, ενώ ο κ. Μιχελάκης σημείωσε με έμφαση: «Σε κάθε περίπτωση, όποιος εκφράζει τέτοιες απόψεις, οφείλει να φέρνει και τα στοιχεία που τις αποδεικνύουν».

Η στάση του κ. Καμμένου προκάλεσε πολιτική αντιπαράθεση και η κυβέρνηση πέρασε στην αντεπίθεση και συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής έκανε λόγο για γελοιότητα και αθλιότητα, ενώ επιτέθηκε στη Ν.Δ. γιατί δεν αποδοκιμάζει τους ισχυρισμούς του κ. Καμμένου.

Ο κ. Πεταλωτής επέκρινε τη Ν.Δ. ότι από το καλοκαίρι του 2009 ποντάριζε στη χρεοκοπία της χώρας. Μάλιστα επικαλέστηκε αναλυτική ανακοίνωση του, σύμφωνα με την οποία το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, επί προεδρίας του κ. Αγγ. Φιλιππίδη, το καλοκαίρι του 2009, αγόρασε CDS.

Την κίνηση του κ. Καμμένου εκμεταλλεύτηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης που μιλώντας στη Βουλή, αφού είπε ότι δεν μπορεί να ακούγονται τέτοιες εκφράσεις για τον πρωθυπουργό, ανέφερε: «Εάν κάτι τέτοιο συμβαίνει μιλάμε για εσχάτη προδοσία. Αυτή η καταγγελία είναι πολύ σοβαρή. Ή ο κ. Καμμένος πρέπει να καταθέσει στοιχεία που έχει το κόμμα του ή να πάρει θέση».

Την απομάκρυνση του κ. Καμμένου από τη Ν.Δ. ζητεί ουσιαστικά η κυβέρνηση και χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης, είπε με έμφαση: «Για εμάς δεν υπάρχει θέμα Καμμένου. Υπάρχει θέμα Σαμαρά. Εάν ο κ. Σαμαράς τον κρατήσει στη ΝΔ μετά από όσα είπε αναλαμβάνει την ευθύνη για την κατάπτωση του πολιτικού βίου».
Ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε στη Βουλή, ότι ο πρωθυπουργός πάνω από όλα βάζει το δημόσιο συμφέρον και κανείς δε θα αμφισβητήσει το ήθος και την εντιμότητα του. «Ήταν ένα άθλιο πισώπλατο χτύπημα και πρέπει ο κ. Σαμαράς να πάρει θέση εδώ και τώρα» είπε χαρακτηριστικά.
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=401631&h1=true

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου