διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

4 Μαΐ 2011

Όχι δάκρυα για την Ηλέκτρα......

Του Θεολόγου Αλεξανδράτου
  Επιτέλους. Ο Μάης του ’68 ξαναζεί, 43 χρόνια μετά. Όχι στους δρόμους και στους αγώνες αλλά στις αίθουσες διδασκαλίας και τον έρωτα.
Οι Έλληνες, πρωτοπόροι για πολλοστή φορά, εφάρμοσαν –με ιδιωτική πρωτοβουλία μάλιστα- το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής. Και μπορεί στα σχολεία να μην το διδάσκει κανείς αλλά η...
 αρχή έγινε έστω και στα πανεπιστήμια.
Η σταρ του αισθησιακού κινηματογράφου (sic) Ηλέκτρα Γαλανού ήταν προσκεκλημένη των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας όπου έδωσε διάλεξη με θέμα τα ερωτικά φετίχ. Και μπορεί τα παιδιά μας να μην πατάνε στα περισσότερα μαθήματα αλλά στη διάλεξη της Ηλέκτρας το αμφιθέατρο γέμισε ασφυκτικά.
Η φίλη και συμπρωταγωνίστρια της υπέροχης Τζούλιας, ντυμένη απλά, με ένα κόκκινο λατέξ που άφηνε να φαίνεται το χυμώδες μπούστο της και ασορτί γάντια, απάντησε με θάρρος και ειλικρίνεια σε κάθε φοιτητική απορία. Άλλωστε, αυτό που ξεχωρίζει τον καλό διδάσκοντα από τους πολλούς είναι η αμεσότητα και η αλήθεια. Και η Ηλέκτρα απέδειξε ότι είναι γεννημένη δασκάλα.
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, τέσσερις ολόκληρες ώρες κράτησε η διάλεξη και η Ηλέκτρα έλυσε τις απορίες. Οι φοιτητές δεν ήθελαν να την αφήσουν να φύγει και στο τέλος, όταν η κοσμαγάπητη σταρ εγκατέλειψε αγέρωχη την αίθουσα, οι νεολαίοι έχυσαν ποτάμι τα δάκρυα.
Τότε εκείνη γύρισε με τσαχπινιά προς το μέρος τους και τους αποχαιρέτησε με το εκπληκτικό: «Αγόρια, όχι δάκρυα για την Ηλέκτρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου