διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

3 Μαΐ 2011

Ντόρα Μπακογιάννη: «Εθνική συνεννόηση ή εκλογές»

Εθνική συνεννόηση τώρα, με πρωτοβουλία που πρέπει να αναλάβει ο πρωθυπουργός ή πρόωρες εκλογές ζήτησε το μεσημέρι της Τρίτης η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.
«Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός πρέπει άμεσα να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να υπάρξει εθνική συνεννόηση, ώστε να αντιμετωπισθούν τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν
», τόνισε η κυρία Μπακογιάννη και συνέχισε  :
«Αν η κυβέρνηση δεν διαθέτει τις δυνάμεις να κυβερνήσει και εντός των επομένων ημερών δεν προχωρήσει άμεσα στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, τότε η μόνη διέξοδος είναι οι εκλογές».

Η κυρία Μπακογιάννη επεσήμανε ότι το πολιτικό σύστημα είναι κατώτερο των περιστάσεων , δεν φαίνεται να αντιλααμβάνεται το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει και δεν λέει να αλλάξει.

«Ο λαός θα επιβάλλει λύσεις ή συμμαχίες. Δεν βλέπω άλλο φως. Πάμε γα έναν αργό θάνατο» ανέφερε χαρκατηριστικά η κυρία Μπακογιάννη  και διευκρίνισε ότι η συνεννόηση δεν πρέπει να γίνει με την Δημοκρατική Συμμαχία αλλά μεταξύ των δυο μεγάλων κομμάτων και αναφέρθηκε σε αντίστοιχες κινήσεις που έχουν γίνει στην Πορτογαλία, στην Ιρλανδία και στην Ισπανία.

Η κυρία Μπακογιάννη επέκρινε με σφοδρότητα και την Νέα Δημοκρατία για τη στάση που τηρεί , λέγοντας ότι ο πρόεδρός της κ. Αντώνης Σαμαράς κινείται με οπορτουνισμό και επενδύει στη χρεοκοπία της χώρας.

«Η Νέα Δημοκρατία, αντί να ασχολείται με τον τρόπο που θα συμβάλλει στη λύση των προβλημάτων , προσπαθεί να ξεκαθαρίσει  λογαριασμούς του παρελθόντος», είπε.

Σε άλλο σημείο, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας υπεραμύνθηκε της επιλογής της να ψηφίσει πριν ένα χρόνο το μνημόνιο , λέγοντας ότι ήταν μια πράξη ευθύνης και θάρρους, αλλά έσπευσε να επικρίνει δριμύτατα και την κυβέρνηση  για το γεγονός ότι επί οκτώ μήνες καθυστερεί σημαντικά στη λήψη των αποφάσεων
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=398623&h1=true

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου