διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

24 Μαΐ 2011

Νισάφι πια κ. Παπακωνσταντίνου…

Ας υποθέσουμε ότι κάποιος ζει στην Ελλάδα και κατόρθωσε να προκόψει στη ζωή του. Είναι καλός στη δουλειά του, είναι μεθοδικός κι έχει μια διαρκώς ανοδική επαγγελματική πορεία.
Αν είναι ελάχιστα έξυπνος, πρέπει να πάρει την οικογένειά του και να αλλάξει αμέσως χώρα!
Αν έχει επιτύχει στη ζωή του να έχει έναν καλό μισθό, υποχρεώνεται να καταβάλλει κάθε μήνα τον μισό στο κράτος ως φόρο εισοδήματος. Κι επιπλέον κάθε δεύτερο χρόνο να πληρώνει κι έκτακτη εισφορά.
Αν έχει κατορθώσει να αγοράσει ένα σπίτι κι ένα εξοχικό για τα παιδιά του, καλείται να πληρώσει κάθε χρόνο ΕΤΑΚ και σύμφωνα με τα νέα μέτρα θα κληθεί να πληρώσει και νέα έκτακτη εισφορά.
Αν πίστεψε την Ελληνική Πολιτεία και συνδέθηκε με την παροχή φυσικού αερίου θα κληθεί να πληρώσει παραπάνω φόρο, χάνοντας κάθε όφελος από αυτό που είχε όταν απαλλάχθηκε από το πετρέλαιο.

Αν απέκτησε αυτοκίνητο θα κληθεί να πληρώσει κατά 20% ακριβότερα τέλη κυκλοφορίας για το αυτοκίνητό του.

Κι επειδή η Παιδεία έχει τα χάλια της, ξοδεύει και μισό μισθό σε φροντιστήρια αν τα παιδιά του προετοιμάζονται για πανελλαδικές εξετάσεις.

Αν μάζευε όλο τον χρόνο αποδείξεις, επειδή έτσι του είπε το υπουργείο Οικονομικών, τώρα χάνει το αφορολόγητο όριό του, επειδή θεωρείται υψηλόμισθος. Και καλείται στην εφορία για εξηγήσεις!

Αν αθροίσει κανείς τους φόρους που καλείται να πληρώσει ένας καταξιωμένος έλληνας επαγγελματίας, μετά τα τελευταία μέτρα, τότε δεν του φτάνουν πια ούτε τα δύο τρίτα του ονομαστικού μισθού του.

Κι αν δεν έχει απελπιστεί πλέον τελείως από τη ζωή του, θα πρέπει να πάει κι εκείνος να κατασκηνώσει στο Σύνταγμα, όπως κάνουν αυτές τις ημέρες οι Ισπανοί στη Μαδρίτη, επειδή κι εκεί κυβερνούν κάποιοι σαν τον κ. Παπακωνσταντίνου, που δεν καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν μονίμως να αναπληρώνουν με νέους φόρους την αποτυχία της πολιτικής τους.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει δηλώσει μέχρι σήμερα τέσσερις φορές ότι δεν αντέχει άλλα μέτρα ο μισθωτός και ο συνταξιούχος. Κι εξήγγειλε χθες μεγαλύτερο φόρο στις πορτοκαλάδες και στις επικουρικές συντάξεις. Το μόνο που απέμεινε αφορολόγητο στην Ελλάδα, είναι ο περίπατος και το κολύμπι(στη θάλασσα, γιατί στη πισίνα φορολογείται!)

Νισάφι πια κ. Παπακωνσταντίνου…
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=402536&h1=true/Βασίλης Χιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου