διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

10 Μαΐ 2011

Η νεκρανάσταση του Εδουάρδου Λω

Η χώρα κινείται στο όριο. Μετά τη μυστική σύσκεψη του Λουξεμβούργου, όπου ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου δέχθηκε τρομακτική πίεση από τους εταίρους οι εξελίξεις επιταχύνονται.
Οι ισχυροί της Ευρώπης απαίτησαν αποφάσεις με διευρυμένη πλειοψηφία και νέο μνημόνιο πολύ δυναμικότερο από το σημερινό, με αυξημένη εποπτεία και συστηματικότερη παρακολούθηση, η οποία θα παραπέμπει σε εκείνη του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου μετά την πτώχευση 1893, όταν εγκαταστάθηκε στην Αθήνα ως εκπρόσωπος των πιστωτών ο Εδουάρδος Λω.


Η εντεινόμενη πίεση των εταίρων συνδυαζόμενη με τις νέες υποβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης, δημιουργεί ισχυρή βάση οικονομικών και ιδιαιτέρως πολιτικών εξελίξεων. Οσο η πολιτική αδρανεί το ατύχημα στην οικονομία μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Και η νεκρανάσταη του Εδουάρδου Λω μπορεί να επιβεβαιωθεί τον Μάιο του 2011.

Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι παράγοντες της οικονομίας εύχονται και διεκδικούν πολιτικές αποφάσεις το ταχύτερο. Κάτι που όλα τα στοιχεία βεβαιώνουν ότι επιταχύνονται. Η παρέμβαση Λοβέρδου έδρασε καταλυτικά και κατά τα φαινόμενα μέχρι την προσεχή Παρασκευή θα έχει ξεκαθαρισθεί η κατάσταση.

Με άλλα λόγια ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Ο κ. Παπανδρέου αντιλαμβάνεται πια ότι δεν έχει χρόνο για αναβολές και αναστολές. 'Η θα ανασυγκροτήσει την κυβέρνησή του με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι γρήγορη στις αποφάσεις και αποτελεσματική στο έργο της ή θα πάει σε εκλογές παρουσιάζοντας χωρίς φόβο και πάθος στον ελληνικό λαό τόσο το πρόβλημα όσο και την επώδυνη λύση του και απαιτώντας από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις και ιδαιτέρως από τη Νέα Δημοκρατία να τοποθετηθούν αν είναι διατεθειμένοι να σηκώσουν το βάρος μιας επώδυνης διάσωσης ή προτιμούν την κατάρρευση και τη χρεοκοπία.

Τα ψέματα τελειώνουν και ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Δεν υπάρχει πια χρόνος για επικοινωνία και παραμύθια. Το ξεκαθάρισμα πρέπει να γίνει το ταχύτερο, γιατί απλούστατα όσο παρατείνεται η πολιτική αβεβαιότητα τόσο η οικονομία προσεγγίζει το ατύχημα. Για να μην συμβεί λοιπόν το ατύχημα η πολιτική ηγεσία οφείλει να λάβει αποφάσεις. Και να το κάνει τώρα, πριν να είναι αργά. Αλλιώς άπαντες θα καταγραφούν στην Ιστορία ως μοιραίοι και άβουλοι όπως θα έλεγε και ο ποιητής
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=399992&h1=true/Αντώνης Καρακούσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου