διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

6 Μαΐ 2011

Τζιτζιφιόγκος: Τζιτζί + φιόγκος

«Μειωτικός χαρακτηρισμός άντρα, συνήθως νεαρής ηλικίας, που ντύνεται και συμπεριφέρεται με υπερβολική κομψότητα και παριστάνει τον γόη. Λιμοκοντόρος, δανδής, κομψευόμενος, φλώρος». Αυτή είναι η ακριβής περιγραφή που δίδεται στον όρο «τζιτζιφιόγκος» που εισήγαγε στον πολιτικό διάλογο ο υπουργός Μεταφορών κ. Ρέππας. Όχι! Δεν χαρακτήρισε έτσι κάποιον πολιτικό του αντίπαλο, αλλά έναν στενό συνεργάτη του κ. Παπακωνσταντίνου. Έναν σύντροφο!
Τι ακούνε τα αυτάκια μας τις τελευταίες ημέρες από τους πατέρες τους Έθνους! Κι έχεις από την άλλη πλευρά, το περίφημο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο να επιβάλλει πρόστιμο στον... Κανάκη (Ράδιο – Αρβύλα), επειδή ο τελευταίος είπε την άποψή του για τον πολιτικό κόσμο. Σαν δεν ντρέπονται! Οι απαράδεκτοι!

Επιστρέφουμε στον έμπειρο πολιτικό άνδρα κ. Ρέππα. Γιατί σήκωσε άραγε τους τόνους και εκτέθηκε με την φρασεολογία που χρησιμοποίησε;

Σενάριο πρώτο: Βλέπει ότι ο ένας υπουργός βρίζει τον άλλον και δεν ήθελε να λείπει από το ωραίο οικογενειακό κλίμα που έχει δημιουργηθεί. Πληροφορίες ότι το κλίμα αυτό προέρχεται από το ναυάγιο της κυβερνητικής πολιτικής ελέγχονται ως ανακριβείς.

Σενάριο δεύτερο: Αυτός ο γραμματέας του Παπακωνσταντίνου έχει κάνει την ζωή - πατίνι στον φίλτατο υπουργό κι εκείνος βγήκε από τα ρούχα του.

Σενάριο τρίτο: Ο εκ της Αρκαδίας ορμώμενος κύριος Ρέππας προσπαθεί να διαφοροποιηθεί από το στενό κύκλο του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.

Την επόμενη φορά που κάποιος πολιτικός άνδρας θελήσει να «ξεφύγει» ελπίζουμε να έχει ειδοποιήσει και τα κανάλια για να έχουμε εικόνα και ήχο. Μαύρες μέρες που ζούμε, χρειαζόμαστε κάτι τέτοια για να γελάσει το χειλάκι μας.

Πάντως ο γραμματέας του κ. Παπακωνσταντίνου οφείλει μία ανθοδέσμη στον κ. Ρέππα. Κάποιος βρέθηκε, επιτέλους, να ανακαλύψει την παρουσία του σε αυτή την κυβέρνηση...

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου