διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

3 Μαΐ 2011

Αηδιαστικός ο ρόλος των επενδυτικών τραπεζών στην ελληνική κρίση

«Απολύτως αηδιαστικό» χαρακτηρίζει το ρόλο των επενδυτικών τραπεζών στην κάλυψη των οικονομικών προβλημάτων της Ελλάδας, ο Charles Munger, αντιπρόεδρος της Berkshire Hathaway, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σημερινό άρθρο του το Bloomberg.
«Η Wall Street έως ένα βαθμό προσπαθεί επίτηδες να κερδίσει από αμαρτίες άλλων και αυτό είναι λάθος», τόνισε ο Munger στην ετήσια συνέντευξη τύπου της Berkshire. «Γιατί μία επενδυτική τράπεζα πηγαίνει στην Ελλάδα να τους διδάξει πως θα προσποιούνται ότι τα οικονομικά τους είναι διαφορετικά από αυτά που είναι στην πραγματικότητα; Γιατί αυτή δεν είναι μία απολύτως αηδιαστική ανθρώπινη συμπεριφορά;»
Ο Munger έχει ασκήσει κριτική στους τραπεζίτες για απληστία και σημείωσε ότι διαφωνεί με την γνωστοποίηση των προβληματικών δανειστών στις ΗΠΑ. Ο 87χρονος αξιωματούχος της Berkshire, που βοήθησε τον Buffett να κτίσει την αυτοκρατορία, υπογράμμισε ότι για την κρίση χρέους της Ευρώπης ευθύνονται από κοινού η «ελληνική δεοντολογία» και οι τραπεζίτες.

Η Ελλάδα «εξαπάτησε στα λογιστικά και οι επενδυτικές τράπεζες την βοήθησαν να εξαπατήσει», πρόσθεσε ο Munger. «Δεν βλέπω το λόγο για τον οποίο Ολλανδοί και Γερμανοί έπρεπε να τους σώσουν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, ο Warren Buffett τόνισε ότι η νομισματική ένωση της Ευρώπης βρίσκεται σε κλοιό πιέσεων. «Δεν γνωρίζω αν μπορούν να αντέξουν με τόσες εντάσεις. Είναι πραγματικά σοβαρό πρόβλημα όταν δημιουργείς μία νομισματική ένωση και δεν μπορείς στην ουσία να επιβάλλεις τη δημοσιονομική πολιτική στα κράτη-μέλη».

http://www.capital.gr/News.asp?id=1184752


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου