διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

2 Μαΐ 2011

Αμφισβητεί τη βιωσιμότητα της Ευρωζώνης ο Buffett

Αμφισβήτησε τη βιωσιμότητα της Ευρωζώνης ο Warren Buffett, ο διασημότερος μεγαλοεπενδυτής του κόσμου. Οι Έλληνες δεν θέλουν να πληρώνουν φόρους ή να δουλεύουν ιδιαίτερα, είπε ο αντιπρόεδρος της επενδυτικής του εταιρείας, Berkshire Hathaway, Charles Munger.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, περίπου 40.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στην Όμαχα, για την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Berkshire Hathaway. Εκεί, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις απόψεις του Buffett για όλα τα καυτά θέματα της οικονομικής –και όχι μόνο- επικαιρότητας.



Μιλώντας για την Ευρωζώνη, ο Buffett είπε πως είναι ένα δύσκολο ερώτημα το κατά πόσο 17 χώρες μπορούννα συνεχίσουν να μοιράζονται το ίδιο νόμισμα. «Απλά δεν ξέρω εάν (η Ευρωζώνη) μπορεί να αντέξει τις εντάσεις που αυτό συνεπάγεται ή εάν μπορεί να υιοθετήσει κανόνες που να μετριάζουν τις εντάσεις», είπε και τάχθηκε υπέρ μιας στενότερης συνεργασίας σε θέματα δημοσιονομικής πολιτικής και όχι μόνο. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι έχασε χρήματα από τις επενδύσεις του στις ιρλανδικές τράπεζες.

Ο Charles Munger είπε, αναφερόμενους στους Έλληνες: «Ο κόσμος δεν θέλει να πληρώνει φόρους ή να δουλεύει ιδιαίτερα».
http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=2&artid=95789

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου