διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

9 Μαΐ 2011

Ποιός έδωσε την είδηση στο Spiegel;

Μια μεγάλη επιτυχία είχε το “Πρώτο Θέμα της Κυριακής” και είναι άξια αναφοράς διότι εγείρονται μείζονα θέματα για την κυβέρνηση. Ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Der Spiegel, Κ. Ράιερμαν, ο άνθρωπος που υπέγραψε το δημοσίευμα που προκάλεσε πανικό το βράδυ της Παρασκευής, δίνει συνέντευξη και λέει γιατί και πως το έγραψε το θέμα της πιθανής εξόδου από τη χώρα.
Όπως αναφέρει λοιπόν, η ίδια η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από τις γερμανικές και κοινοτικές αρχές να ετοιμάσουν μια μελέτη για τις επιπτώσεις της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη

Λέει επίσης, και δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι ένα έγγραφο που συνέταξε ο κ. Σόϊμπλε και αναφέρεται στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, βρισκόταν στον χαρτοφύλακα του γερμανού υπουργού κατά τη μυστική σύσκεψη στο Λουξεμβούργο.
Θα πει κάποιος «γιατί να πιστέψουμε ένα δημοσιογράφο από τη Γερμανία. Ότι θέλει γράφει, ότι θέλει λέει».
Όμως, το θέμα είναι ότι η κυβέρνηση έχει διαψεύσει το σενάριο εξόδου από το ευρώ, δεν έχει διαψεύσει όμως αν έχει απευθυνθεί για μελέτη που θα δείχνει τις επιπτώσεις μιας τέτοιας κίνησης.
Επίσης, την είδηση αυτή στον κ. Ράιερμαν δεν του την έδωσε κάποιος ανόητος που φαντάζεται σενάρια.
Είναι σίγουρο ότι του την έδωσαν από την γερμανική κυβέρνηση, πιθανότατα και ο ίδιος ο Σόϊμπλε. Ούτε επελέγη τυχαία να δημοσιοποιηθεί το θέμα, την ώρα της συνεδρίασης στο Λουξεμβούργο.
Ήθελαν να πιέσουν την Ελλάδα, να τη ρίξουν στο καναβάτσο και να μην έχει άλλες αντιστάσεις σε ότι της ζητηθεί.
Διότι, απ’ ότι μαθαίνουμε μέσα στη σύσκεψη ο Γ. Παπακωνσταντίνου έφαγε άγριο «ξύλο» από τους υπόλοιπους. Οι μεν έλεγαν ότι δεν πρέπει καν να σκέφτονται έξοδο από την Ευρωζώνη γιατί θα διαλυθεί το ευρώ. Οι δε ασκούσαν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση διότι δεν έχει κάτι και πολλά πράγματα.
Όπως και να έχει, το γερμανικό δημοσίευμα δεν ήταν τυχαίο, δεν ήταν και τόσο προβοκατόρικο και ίσως υπάρχει εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης. Κάτι βρομάει εδώ και κάποιος πρέπει να μας το ξεκαθαρίσει.
http://www.antinews.gr/2011/05/09/99918/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου