διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

8 Μαΐ 2011

To παιχνίδι είναι στημένο

Λοιπόν, όλο αυτό το… θρίλερ της Παρασκευής και τα μεθεόρτια του Σαββάτου γιατί έχουν αρχίσει και προκαλούν καχυποψία σε πολύ κόσμο; Γιατί δηλαδή κάποιοι πιστεύουν ότι πρόκειται για ένα καλοστημένο σκηνικό καταστροφολογικού χαρακτήρα ώστε να φοβηθεί ο κόσμος και να αποδεχθεί στη συνέχεια με περισσή ευκολία αυτά που θα αποφασιστούν γι’ αυτόν χωρίς αυτόν;
Αν δεν ήταν ο Γ. Παπανδρέου στην εξουσία και ήταν π.χ. ο Ανδρέας, θα λέγαμε με σιγουριά ότι πρόκειται για ένα πολύ καλό κόλπο, απ’ αυτά που συνήθιζε ο αείμνηστος.

Εκτός κι αν έχουμε υποεκτιμήσει τον σημερινό πρωθυπουργό, τους επιτελείς του, τους επικοινωνιολόγους του και φυσικά τους ξένους συμμάχους του στο ΔΝΤ και την Κομισιόν που ξέρουν να δημιουργούν τέτοια σκηνικά.
Γι’ αυτό έχω αρχίσει και σκέφτομαι ότι όλα τα προχθεσινά, όπως έγιναν, μου φέρνουν στο νου το περίφημο λαϊκό άσμα (που είχε γραφτεί για τον… δικτάτορα Παπαδόπουλο) και έλεγε «Ο Γιώργος είναι πονηρός κι αυτά που λέει μην τα τρως».
Έχουμε λοιπόν και λέμε:
1. Δεν γνώριζε, λέει, κανείς για τη σύσκεψη. Πώς την έμαθε ξαφνικά το Spiegel και έβγαλε τα σενάρια που έβγαλε; Και πώς την έμαθαν εδώ στην Αθήνα ορισμένοι δημοσιογράφοι από το πρωί της Παρασκευής; Μήπως ο ίδιος ο Γ. Παπακωνσταντίνου είχε μιλήσει μαζί τους;
2. Η κυβέρνηση καθυστέρησε έως και 5 ώρες για να απαντήσει στο γερμανικό περιοδικό. Είναι τόσο ηλίθιοι όπως στην αρχή πιστέψαμε όλοι ή μήπως κάτι άλλο τρέχει; Μήπως δηλαδή άφησαν να περάσουν ορισμένες ώρες, να προκληθεί πανικός στα δημοσιογραφικά γραφεία και στα γραφεία των επενδυτών, να κερδίζουν κάποιοι εκατομμύρια από την πτώση του ευρώ και στη συνέχεια να απαντήσει η κυβέρνηση;
3. Δεν σας κάνει εντύπωση πώς ενώ κάποιοι στην πιάτσα ήξεραν από την περασμένη Δευτέρα ότι κάτι θα γίνει την Παρασκευή, όλοι έμοιαζαν σαν τις ανήξερες Παρθένες; Διότι απ’ ότι μαθαίνουμε μεγαλοτραπεζίτες είχαν ενημερωθεί ότι επίκειται συνάντηση κι ότι η Ελλάδα έχει δηλώσει αδυναμία να τα βγάλει φέτος πέρα. Γνώριζαν ότι η κυβέρνηση ζήτησε 27 δις ευρώ επιπλέον για το 2011, ζήτησε επιμήκυνση και μειωμένο επιτόκιο. Κατ’ αρχάς, σας παραπέμπουμε σε ανάρτηση του antinews που έκανε λόγο για επιμήκυνση στην επιμήκυνση. Δηλαδή μετά το 2023 να παραταθεί ο χρόνος αποπληρωμής του ελληνικού χρέους, αφού προηγουμένως η χώρα είχε πάρει κι άλλο δάνειο. Το γράφαμε εμείς πριν μερικές ημέρες και αίφνης αποφασίστηκε στο Λουξεμβούργο. Αρα σίγουρα κάποιοι γνώριζαν.
Και πάμε στο προκείμενο. Μια φοβισμένη κοινωνία, ένας λαός που φοβάται για τα λεφτά του, τις όποιες αποταμιεύσεις του, το σπίτι του, το δάνειό του, τα σχολεία των παιδιών του, τη δουλειά του και γενικά ένας τρομαγμένος πολίτης είναι έρμαιο της εξουσίας. Πάρτε το χαμπάρι αυτό.
Μια φοβισμένη ελληνική κοινωνία που βομβαρδίζεται από σενάρια χρεοκοπίας, εξόδου από το ευρώ, υποτίμησης, κλεισίματος τραπεζών, αδυναμίας πληρωμής μισθών και συντάξεων, λουκέτων σε επιχειρήσεις, είναι σίγουρο ότι θα παραλύσει και θα δεχθεί ευκολότερα ότι της πουν να κάνει.
Έτσι, η κυβέρνηση, λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος όπου θα εξειδικεύει τα μέτρα που θα ληφθούν (αφού η τρόικα μας έχει βάλει ήδη χοντρό χέρι) στήνει με τη βοήθεια των εταίρων της το σκηνικό με τίτλο «Η τελευταία νύχτα της Ελλάδας στο ευρώ». Κι έρχεται η συμφωνία που είναι σίγουρα πιο… σοφτ και πιο καλή για τη χώρα αλλά που στη συνέχεια ακολουθείται από πολύ σκληρά μέτρα. «Θέλετε επιμήκυνση και νέο δάνειο, πάρτε ακόμη σκληρότερα μέτρα». Αυτό μας λένε οι ξένοι κι εμείς, φοβισμένοι θα απαντήσουμε στο δίλημμα «χρεοκοπία ή μέτρα» με μια φωνή «μέτρα». Και θα πούμε κι ευχαριστώ στην τρόικα.
Μην παραξενευτείτε λοιπόν αν τις επόμενες ημέρες ακούσετε μέτρα σοκ και δέος. Όλα όσα η κυβέρνηση διαρρέει ότι θα κάνει σε βάθος χρόνου, θα τα εφαρμόσει άμεσα.
Έρχονται λοιπόν απολύσεις στο δημόσιο. Το ανακοίνωσαν τα Νέα του Σαββάτου, ότι θα απολυθούν 30.000 συμβασιούχοι.
Έρχονται πωλήσεις ακίνητης περιουσίας, παρά τις δεσμεύσεις περί του αντιθέτου. Το ανακοίνωσε η «Ημερησία» η οποία παρουσιάζει σχέδιο για αγορά ακινήτων από ξένους οι οποίοι δε θα πληρώνουν σε μετρητά αλλά θα αγοράζουν ελληνικά ομόλογα από τη δευτερογενή αγορά, έτσι ώστε να μειωθεί το χρέος.
Έρχονται πολύ σκληρά μέτρα όπως άμεση εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου που θα κόψει πολλά από τους μισθούς. Επίσης, αυξήσεις σε φόρους προϊόντων, στις αντικειμενικές αξίες, μεγάλο ψαλίδι στις δαπάνες για υγεία και παιδεία, επιχειρησιακές συμβάσεις παντού, ελαστικά ωράρια, καταργήσεις υπερωριών κ.λπ.
Κι όλα αυτά τα μέτρα που θα αποτελέσουν το Μνημόνιο 2, δε θα εφαρμοστούν για 2-3 χρόνια, αλλά τουλάχιστον μέχρι το 2028 και βλέπουμε. Και μέχρι τότε η τρόικα θα κυβερνά, οι ξένοι θα μας ελέγχουν και το τελευταίο ευρώ, η κοινωνία θα φτωχύνει και οι επιτήδειοι θα κάνουν τα παιχνίδια τους και τα deals τους.
Αυτό είναι το σχέδιο και σε κάθε κρίση μην πιάνεστε κορόιδα. Στημένο είναι το παιχνίδι κι από πριν ξεπουλημένο.
Αριστερός Ψάλτης
http://www.antinews.gr/2011/05/08/99822/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου