διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

3 Ιουν 2011

Ρίξε μια πέτρα, μπορείς!

Προ καιρού ήταν η επίθεση εναντίον του Ανδρέα Λοβέρδου και ο σοβαρός τραυματισμός συνεργάτη του. Προχθές πέταξαν πέτρες σε ευρωπαίους βουλευτές στην Κέρκυρα - παρά τρίχα δεν τραυματίστηκε κάποιος. Και χθες πέταξαν πέτρες και αβγά σε μια συγκέντρωση του ΠαΣοΚ στην Αργυρούπολη με ομιλητή τον κ. Πεταλωτή. Ποιο είναι το κοινό χαρακτηριστικό όλων; Μα φυσικά το ότι κανείς δεν οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη - από αυτούς που άσκησαν βία ή πέταγαν πέτρες βέβαια, όχι από όσους διαμαρτύρονταν.


Παρακολουθούμε αυτή τη λιτανεία των δηλώσεων και των εκκλήσεων να σεβαστούμε, λέει, τους όρους της Δημοκρατίας και του πολιτισμού, να ελέγξουν οι ειρηνικοί διαδηλωτές τα ακραία στοιχεία και να προσπαθήσουν τα κόμματα να ρίξουν τους τόνους. Καλά κι άγια όλα αυτά, ωστόσο η τήρηση του νόμου δεν είναι δουλειά τους, είναι δουλειά της αστυνομίας. Κι όπως το να ρίχνεις μολότοφ σε διαδηλώσεις έχει γίνει μέρος της κουλτούρας μας, έτσι και ο φυσικός προπηλακισμός πολιτικών αντιπάλων έχει γίνει μέρος των δικαιωμάτων του κάθε αυτόκλητου αγωνιστή.

Όχι όμως μόνο επειδή το ενθαρρύνουν κάποιοι αλλά επειδή στην Ελλάδα κανείς δεν υφίσταται πλέον τις συνέπειες των πράξεών του. Όλα αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης, όλα υπακούουν στο ισοζύγιο του πολιτικού κόστους, ακόμα και οι συλλήψεις των χούλιγκαν στο γήπεδο. Σαν να θέλουμε να δικαιώσουμε όσους μας κατηγορούν ότι η οικονομική κρίση είναι μέρος μιας κρίσης πολιτισμού, το αποτέλεσμα της διαφθοράς μας συνολικά σαν κοινωνία. Και σαν να μην καταλαβαίνουν όλοι αυτοί οι ανεγκέφαλοι πως το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δικαιώνουν και να ενισχύουν νοοτροπίες αυταρχισμού!
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=404452&h1=true/Παντελής Καψής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου