διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

4 Ιουν 2011

Πολ Τόμσεν: «Το πρόγραμμα της Ελλάδας πάει πολύ καλύτερα από ό,τι νομίζουν μερικοί»

 Το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα πάει πολύ καλύτερα απ' ό,τι νομίζουν μερικοί και πολλοί στόχοι έχουν ήδη επιτευχθεί, δήλωσε ο Πολ Τόμσεν, αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος Ευρώπης στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ για την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα.
Ο κ. Τόμσεν επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει περαιτέρω αποφασιστική προσπάθεια για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Ο κ. Τόμσεν ήταν ομιλητής σε εκδήλωση - συζήτηση που πραγματοποίησε ο ελληνικός σύλλογος «Προμηθέας» της πολιτείας Μέριλαντ με τίτλο «Ελληνική οικονομία μετά από ένα έτος μεταρρύθμισης: Πρόοδος και προκλήσεις».

Μεταξύ άλλων, το στέλεχος του ΔΝΤ υποστήριξε ότι το μνημόνιο αλλάζει, γιατί αλλάζουν οι συνθήκες, όπως είπε, επισημαίνοντας ότι είναι σαν ένας ζωντανός οργανισμός που πρέπει να προσαρμόζεται στις καινούριες ανάγκες.

Ο κ. Τόμσεν ανέφερε επίσης ότι τέτοιου είδους προγράμματα, όπως αυτό που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, παρουσιάζουν πάντα προβλήματα και ότι αυτά ξεπερνιούνται, όταν υπάρχει προσήλωση στους στόχους.

Τέλος, διατύπωσε την άποψη ότι χωρίς την εξωτερική βοήθεια η Ελλάδα θα είχε καταρρεύσει, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι το ΔΝΤ, η ΕΕ και η ΕΚΤ έκαναν για την Ελλάδα ό,τι δεν έκαναν για καμία άλλη χώρα, επαναλαμβάνοντας ότι έχει σημειωθεί αρκετή πρόοδος και ότι το μόνο που δεν θα γίνει είναι η είσοδος της Ελλάδας στις αγορές μέσα στο χρονικό διάστημα που είχε αρχικά υπολογιστεί.
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=404699

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου