διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

24 Ιουν 2011

FT Deutschland: «Ανίατη» περίπτωση ο Σαμαράς

Άρθρο της εφημερίδας Financial Times Deutschland με τίτλο «Το κυανόλευκο μήνυμα της Ανγκελα Μέρκελ στους Έλληνες» και υπότιτλο «Η ηγεσία της ΕΕ ενισχύει τον έλληνα πρωθυπουργό Παπανδρέου και παιδεύεται με τον αντίπαλό του» αναφέρει τα εξής:
Η καγκελάριος Μέρκελ, η οποία εμφανίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής με μπλε σακάκι και λευκό παντελόνι (τα χρώματα της ελληνικής σημαίας -  εξ ου και ο τίτλος του άρθρου), μετέφερε το μήνυμα, ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να αφεθεί να καταρρεύσει. Υπό την προϋπόθεση όμως ότι η Ελλάδα θα εντείνει τη συμφωνηθείσα με την ΕΕ και το ΔΝΤ πολιτική λιτότητας.

Ήδη πριν από την επίσημη έναρξη της Συνόδου Κορυφής, η Μέρκελ, ο Πρόεδρος της Γαλλίας Σαρκοζύ και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Γίωργος Παπανδρέου συναντήθηκαν στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τους επικεφαλής της ΕΚΤ, της Επιτροπής, του Συμβουλίου και του Eurogroup. «Επιχειρησιακού χαρακτήρα» αποφάσεις για το θέμα της Ελλάδας δεν θα ληφθούν, διαβεβαιώνει η Καγκελάριος. Το δύσκολο θέμα της συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών στη βοήθεια προς την Ελλάδα θα το χειριστούν επίσημα οι Υπουργοί Οικονομικών.

Πριν από τον Παπανδρέου η Μέρκελ συναντήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με τον επικεφαλής της ΝΔ Α. Σαμαρά. Ο Σαμαράς αρνείται κάθε συναίνεση με τον Παπανδρέου και κατ' επέκταση με την απαιτούμενη από την ΕΕ και το ΔΝΤ υπερκομματική υποστήριξη της πολιτικής λιτότητας. Ο Σαμαράς παραπονιέται ότι ο Παπανδρέου την προηγούμενη εβδομάδα τον δέχθηκε μόνο για πέντε λεπτά και απέρριψε όλες τις προτάσεις του. Οι προτάσεις του κόμματος του Σαμαρά δεν έγιναν δεκτές ούτε από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Στους κόλπους του ΕΛΚ λέγεται ότι ο Σαμαράς είναι μία «ανίατη περίπτωση». Η Μέρκελ μετά τη συνάντηση τόνισε ότι η αντιπολίτευση στην Ελλάδα πρέπει να «ανταποκριθεί στην ιστορική της ευθύνη». Αυτό άλλωστε έγινε και στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία, δήλωσε εκνευρισμένη. 
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=407910

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου