διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

9 Ιουν 2011

Handelsblatt: Η ΕΕ κρύβεται πίσω από το ελληνικό χρέος

Στο στόχαστρο βάζει τη εν γένει λειτουργία της ΕΕ, με αφορμή την ελληνική κρίση χρέους  η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. «Μπορείς να κρυφτείς εύκολα πίσω από το τεράστιο ελληνικό χρέος», επισημαίνει η εφημερίδα τονίζοντας ότι «όσο οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από το χρεοκοπημένο κράτος στο Αιγαίο, τόσο η κοινή γνώμη δεν ασχολείται με τα δημοσιονομικά άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Γεγονός που βολεύει αρκετές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Διότι έτσι χάνεται από το οπτικό μας πεδίο ότι αρκετές χώρες δεν έχουν να παρουσιάσουν περισσότερες επιτυχίες στο μέτωπο των δαπανών και των μεταρρυθμίσεων από ότι η Ελλάδα. Για αυτό και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρουσε χθες το κώδωνα του κινδύνου».
«Η Ελλάδα και η Πορτογαλία βρίσκονται σήμερα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας επειδή επί χρόνια αγνοούσαν επιδεικτικά τις εκκλήσεις της Κομισιόν για εξυγίανση των οικονομικών τους. Δεν ήταν όμως οι μόνες», υπογραμμίζει η Handelsblatt.

Γαλλία και Γερμανία έθεσαν σχεδόν εκτός λειτουργίας το Σύμφωνο Σταθερότητας το 2005 μόνο και μόνο για να μην υποχρεωθούν να εφαρμόσουν τις συστάσεις εξυγίανσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τονίζει.

«Το γεγονός ότι η Γερμανία μειώνει αυτή την εποχή το χρέος της λόγω της οικονομικής ανάπτυξης δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Η επόμενη οικονομική ύφεση θα δείξει αν η Γερμανία έχει τη βούληση να νοικοκυρέψει τα οικονομικά της και να προχωρήσει σε επίπονες περικοπές των δημοσίων δαπανών. Η ΕΕ πρέπει ακόμα να αποδείξει ότι πήρε το μάθημά της από την κρίση χρέους».

Πηγή: Deutsche Welle, Handelsblatt
http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=22059&categories_id=69

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου