διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

11 Ιουν 2011

Public Issue: Ολική κατάρρευση ΠΑΣΟΚ - Παπανδρέου

Ολική ανατροπή σημειώνεται στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, αφού σύμφωνα με τη δημοσκόπιση της Public Issue για λογαριασμό του Skai και της «Καθημερινής της Κυριακής», η Νέα Δημοκρατία προηγείται κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου. «Καταρρέουν» ΠΑΣΟΚ  και Παπανδρέου.
Ειδικότερα, η ΝΔ αποκτά προβάδισμα κατά 4% έναντι του καταρρέοντος ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνοντας ποσοστό 31% έναντι 27%, αλλά ακόμη και αν η επόμενη Βουλή είναι πεντακομματική δεν φθάνει τον πήχυ
της αυτοδυναμίας. Το ΠΑΣΟΚ, εμφανίζει ραγδαία φθορά  και υποχωρεί στο 27%.

Το κατώφλι του 3% που διασφαλίζει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση υπερβαίνουν ΚΚΕ (11%), ΛΑΟΣ (8%), ΣΥΡΙΖΑ (6,5%) , Οικολόγοι (3,5%) και οριακά η Δημοκρατική Αριστερά (3%), με τη Δημοκρατική Συμμαχία να κινείται στο 2,5%.

Όσον αφορά την παράσταση νίκης, η ΝΔ βρίσκεται μπροστά με 27%, τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 22%.

Αναφορικά με τη δημοτικότητα των κομμάτων, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται μπροστά, συγκεντρώνοντας το 25% των προτιμήσεων, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται δεύτερο με 21% και ακολουθούν ΛΑΟΣ (26% ), ΣΥΡΙΖΑ (24%) και ΚΚΕ (23%)

Επίσης, για πρώτη φορά, οι κ. Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς εμφανίζονται να «ισοδυναμούν» στο ερώτημα της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία, αλλά με ποσοστό της τάξης του 23%.

Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται και στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών συγκεντρώνοντας ποσοστό της τάξης του 35%, τη στιγμή που η δημοτικότητα του Γ. Παπανδρέου αγγίζει το 26%.

Την ίδια στιγμή, το 92% των πολιτών εμφανίζεται δυσαρεστημένο από τη λειτουργία της κυβέρνησης, ενώ το 88% είναι δυσαρεστημένο και από τη λειτουργία της αντιπολίτευσης.

Το 62% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 88% των πολιτών εμφανίζεται δυσαρεστημένο από την λειτουργία της Δημοκρατίας.

Όσον αφορά την τρέχουσα οικονομική κατάσταση, το 82% των ερωτηθέντων, θεωρεί ότι αυτή χειροτέρευσε, το 16% ότι παρέμεινε στάσιμη, ενώ μόλις το 2% εκτιμά ότι βελτιώθηκε.

Τα πράγματα δεν εμφανίζονται καλύτερα και στις προσδοκίες για την οικονομική κατάσταση, αφού το 76% θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση θα χειροτερεύσει.
http://www.newpost.gr/post/52794/Public-Issue%3a-%CE%9F%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%81%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%A0%CE%91%CE%A3%CE%9F%CE%9A----%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου