διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

3 Ιουλ 2011

Και τώρα, τί;

Η απρόσμενη ανατροπή στην υπόθεση του Ντομινίκ Στρος-Καν, που οδηγεί στην απαλλαγή του εκπεσόντος Γενικού Διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από τις κατηγορίες περί βιασμού μιας καμαριέρας, είχε, όπως ήταν αναμενόμενο, σεισμικές επιπτώσεις στην πολιτική ζωή της Γαλλίας. Παρόλο που ο Στρος-Καν δεν έχει αθωωθεί ακόμη, παρόλο που η υπόθεση δεν αμφισβητείται επί της ουσίας (υπάρχει άλλωστε και το dna), αλλά ως προς την αφερεγγυότητα και τα κίνητρα της παθούσης, στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας, που πόνταραν επί σειρά ετών σε μια προεδρική υποψηφιότητα και εκλογή του, δυσκολεύονται να κρύψουν
τον ενθουσιασμό τους.
Ακόμη βέβαια δεν ζήτησαν να του απονεμηθεί αυτοδικαίως το χρίσμα του υποψηφίου που θα αντιμετωπίσει τον Νικολά Σαρκοζί στις προεδρικές εκλογές του 2012, δεν διστάζουν ωστόσο να προτείνουν να σταματήσει η διαδικασία των προκριματικών του κόμματος, ώστε ο Ντομινίκ Στρος-Καν να έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει επί ίσοις όροις.
Απ’ την άλλη, υπάρχουν οι πιο ψύχραιμοι. Εκείνοι που θεωρούν ότι η μεθοδολογία της απαλλαγής (και όχι ακριβώς αθώωσης) του Ντομινίκ Στρος-Καν, αφήνει πίσω της πολλές σκιές και ερωτηματικά. Ίσως τόσα όσα είχε δημιουργήσει εξαρχής αυτή η ιστορία.
Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για έναν λαό με γονιδιακό σοβινισμό, όπως είναι οι Γάλλοι, να δεχθεί να τον εκπροσωπεί ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ένας πολιτικός με πάθη και την προφανή υστέρηση στο προσωπικό και δημόσιο μέτρο, σαν τον DSK.
Δεν είναι λοιπόν τυχαίες οι σημερινές αναφορές του γαλλικού Τύπου, όπως της εφημερίδας «Liberation», που ουσιαστικά δείχνουν στον Ντομινίκ Στρος-Καν και τους υποστηρικτές του, ότι ο δρόμος για τα Ηλύσια Πεδία είναι κλειστός.
Υπάρχει φυσικά και μια παράπλευρη επίπτωση. Με την αβεβαιότητα που υπάρχει γύρω από το πολιτικό μέλλον του Ντομινίκ Στρος-Καν, οι υπόλοιποι υποψήφιοι του Σοσιαλιστικού Κόμματος δεν μπορούν να χαράξουν μια ξεκάθαρη στρατηγική, να προβάλλουν την ατζέντα τους και να ενισχύσουν τις προοπτικές τους.
Έτσι, χάνουν πολύτιμο χρόνο, τον οποίο εκμεταλλεύεται εκ των πραγμάτων ο Νικολά Σαρκοζί. Ο οποίος, δεν έχει πει ούτε… μισή κουβέντα, γι’ αυτή την ιστορία. Ούτε πριν, ούτε τώρα. Προσδοκά απλώς να συνεχίσει να κερδίζει
http://www.statesmen.gr/33483/ipios-logos/%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%AF_02-07-2011.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου