διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

29 Ιουλ 2011

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η «Νέα Ευρώπη» του Joseph Goebbels

Του ¨ΝΤΑΝΤΟΝ¨
Εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας απαιτούν οι Γερμανοί !!!
Η ολοκλήρωση της Ευρωζώνης πρέπει να προχωρήσει και τα κράτη που απαιτούν βοήθεια θα πρέπει να είναι έτοιμα να εκχωρήσουν ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας τους στην ΕΕ, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με το περιοδικό Stern.
Λίγο πριν , στις αρχές του Ιούλη, ο πρόεδρος  του ¨Eurogrup¨  , πολιτικός της  ¨Τεράστιας  Χώρας του Λουξεμβούγου¨ ( προτεκτοράτο δηλαδή )  ,  είχε δηλώσει το αντίστοιχο : «Η κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό» (συνέντευξή του προς το περιοδικό Focus)
Και από την  άλλη πλευρά  χθες ( 28/7 ) ο Jean -Claude Trichet, , πρόεδρος της ¨Ευρωπαϊκής¨
– Τράπεζας  ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ  - ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ – ΣΤΗΝ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ  , σε συνέντευξή του στην ¨Le Point ¨ , δήλωσε πως  Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΔΕΣΜΙΑ…¨ Η Ελλάδα είναι –δεσμευμένη- να κάνει -τα πάντα- , ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ – υπό την αυστηρή επιτήρηση – της Ευρώπης, που είναι κάτι που ανέκαθεν ζητούσαμε – για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη, να ανακτήσει τη σταθερότητα και την αποπληρωμή δανείων της από την Ευρώπη. Οι Ευρωπαίοι δεν επιδοτούν την Ελλάδα για να μη δουν ποτέ τα χρήματά τους και πάλι ¨
Με άλλα λόγια , ο παλαιός Γερμανό-Ιταλικός-Ιαπωνικός –φασιστικός ¨Αξονας¨ έχει αντικατασταθεί , τουλάχιστον για τους λαούς της ¨Περιφέρειας της Ευρώπης¨ , σε Γερμανό-Γαλλικό –Αγγλοσαξονικό  Άξονα.
Ας διαβάσουμε, λοιπόν, προσεκτικά το τι έλεγε ο υπουργός προπαγάνδας του Χίτλερ , Γιόζεφ Γκέμπελς , για την τότε ¨αναγκαία¨  Παγκοσμιοποίηση και την ¨Νέα Ευρώπη¨ την οποία έλαχε να υλοποιήσουν τελικά , όχι οι Ναζί , αλλά οι νεοφιλελεύθεροι σοσιαλδημοκράτες και ¨πράσινοι ¨, οπαδοί του φονταμελιστικού – ολοκληρωτικού καπιταλισμού , της ¨ελεύθερης¨ – αγοράς και του επικυρίαρχου ¨ιδιωτικού – ατομικού συμφέροντος¨ ενάντια στα συμφέροντα της πλειοψηφίας της κοινωνίας και στο δικαίωμα ¨αυτοδιάθεσης των λαών¨.
Όπως θα δούμε παρακάτω  , ο ¨κακός ναζί¨  έλεγε αυτά που λένε σήμερα οι ¨δημοκράτες¨ , ¨σοσιαλιστές¨  και ορισμένοι ¨κομμουνιστές¨…
Δηλαδή πως στην εποχή της ¨τεχνολογικής επανάστασης¨ ( όπου μειώνονται οι αποστάσεις …) , δεν μπορεί να υπάρξει κρατική ανεξαρτησία και αυτονομία ¨μικρών¨ κρατών σε βάρος του συμφέροντος ευρύτερων γεωγραφικών  περιοχών , όπως είναι Ευρώπη , σε βάρος δηλαδή των εν δυνάμει ¨Αυτοκρατοριών¨…
Η ¨πρόοδος¨ και ο Γερμανικός ορθολογισμός απαιτούν να ¨ενωθούν¨  όλοι γύρω από την Γερμανία , η οποία και η ίδια ¨ενωποιήθηκε¨ , σύμφωνα με τον Γκέμπελς ,  από το 1870 ( Μπίσμαρκ – ίδρυση του ¨2ου  Ράιχ )  , ξεπερνώντας τα… ¨αναχρονιστικά και ανταγωνιστικά κρατίδια και δουκάτα…¨
Στην Ελλάδα σήμερα αυτό το ¨όραμα¨ των ¨ευρύτερων ενοτήτων¨  υλοποιείται με ¨Καποδίστρια¨ , ¨Καλλικράτη¨ και Ευρωενωσιακή  ¨Interreg- Διασυνοριακή Συνεργασία.
Ο Γιόζεφ Γκέμπελς για την Ευρώπη του μέλλοντος
Ο τότε ¨Ενιαίος Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος¨ ( EUROPAESCHER WIRTSCHAFTSRAUM). Τον ίδιο ακριβώς όρο- χρησιμοποιούν σήμερα Γερμανοί και ¨Ευρωπαίοι¨ όταν θέλουν να περιγράψουν τον οικονομικό χώρο της –πέρα της Ε.Ε. -Ευρώπη,συμπεριλαμβανομένης και της Ε.Ε. ( Έκταση που καταλαμβάνει σήμερα το λεγόμενο ¨Συμβούλιο της Ευρώπης¨ ) , δηλαδή το Γερμανικό Ράιχ στην κατεχόμενη Ευρώπη κατά την διάρκεια του Β΄Π.Π.
( Αποσπάσματα , επιλογή και σχόλιο , ¨ΝΤΑΝΤΟΝ¨ )
Σε μια, ομιλία του προς Τσέχους διανοούμενους και δημοσιογράφους, στις 11 Σεπτέμβρη 1940, ο Υπουργός Προπαγάνδας του Ράιχ σκιαγράφησε το όραμά του για «την Ευρώπη του μέλλοντος».
(…)Οι «δραματικές εθνικές συγκρούσεις» πολλών μικρών ευρωπαϊκών κρατών δεν θα τους φαίνονται τίποτε περισσότερο από οικογενειακοί καυγάδες.
Είμαι πεπεισμένος ότι σε πενήντα χρόνια οι άνθρωποι δεν θα σκέφτονται πλέον με όρους χωρών – πολλά από τα σημερινά προβλήματα θα έχουν περάσει στην αφάνεια και θα έχουν απομείνει ελάχιστα απ’ αυτά.
Στο μέλλον οι άνθρωποι θα σκέφτονται με όρους ηπείρων, και την ευρωπαϊκή σκέψη θα την απασχολούν εντελώς διαφορετικά, και ίσως πολύ μεγαλύτερα προβλήματα.
Δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να πιστέψετε πως όταν εμείς οι Γερμανοί εγκαθιδρύσουμε μια ορισμένη τάξη στην Ευρώπη θα το κάνουμε με στόχο να καταπνίξουμε τους επιμέρους λαούς.
Κατά την άποψή μου η αντίληψη ενός έθνους για την δική του ελευθερία πρέπει να είναι εναρμονισμένη με τα σημερινά δεδομένα και τα απλά ζητήματα της αποδοτικότητας και των προοπτικών.
Ακριβώς όπως κανένα μέλος μιας οικογένειας δεν έχει το δικαίωμα να διαταράξει την ειρήνη της για ιδιοτελείς σκοπούς, κατά τον ίδιο τρόπο κανένα ευρωπαϊκό έθνος δεν επιτρέπεται να σταθεί μακροπρόθεσμα εμπόδιο στο δρόμο της γενικής διαδικασίας οργάνωσης(…)
(…) Τώρα που η βρετανική ισχύς καταρρέει έχουμε την ευκαιρία να αναδιοργανώσουμε την Ευρώπη με βάση αρχές που αντιστοιχούν στις κοινωνικές, οικονομικές και τεχνολογικές δυνατότητες του εικοστού αιώνα…
Περίπου εκατό χρόνια πριν, το Γερμανικό μας Ράιχ (= αυτοκρατορία) προχώρησε σε μια παρόμοια διαδικασία. Εκείνη την εποχή ήταν κατακερματισμένο σε εξίσου πολλά μεγαλύτερα και μικρότερα κομμάτια, όπως είναι η Ευρώπη σήμερα.

Αυτή η πανσπερμία των μικρών κρατών ήταν υποφερτή όσο το επίπεδο των τεχνολογικών μέσων, ειδικά των επικοινωνιών, δεν ήταν ακόμη τόσο αναπτυγμένα ώστε να φτάνει ένα ελάχιστο χρονικό διάστημα για να ταξιδέψεις από τη μία μικρή χώρα στην άλλη. Όμως, η ανακάλυψη της δύναμης ατμού έκανε αυτή την παλιά κατάσταση αφόρητη (…)
(…)Η ιστορία διέπεται σε γενικές γραμμές από νόμους σκληρότερους από αυτούς που επικρατούν γύρω απ’ το τραπέζι των διασκέψεων. Ίσως θυμάστε τα λόγια του Βίσμαρκ εκείνη την εποχή ότι η γερμανική ενοποίηση δεν θα επιτευχθεί με ομιλίες και ψηφίσματα, αλλά θα χρειαστεί να σφυρηλατηθεί με αίμα και σίδερο. Η δήλωση αυτή αμφισβητήθηκε πολύ τότε, αλλά η ιστορία την δικαίωσε, σε εύθετο χρόνο: η ενότητα του Ράιχ όντως σφυρηλατήθηκε στα πεδία των μαχών.
Κατά τη διαδικασία αυτή ένα σωρό ιδιαιτερότητες των επιμέρους κρατών, προκαταλήψεις, περιορισμοί και τοπικιστικές αντιλήψεις εξαφανίστηκαν. Έπρεπε να ξεπεραστούν, γιατί διαφορετικά το Ράιχ δεν θα ήταν σε θέση να πετύχει την ενότητα του και να πάρει μέρος στη μεγάλη σύγκρουση των ευρωπαϊκών δυνάμεων.
Γίναμε ικανοί να πετύχουμε την πολιτική ενοποίηση, μόνον επειδή εκείνη την εποχή γκρεμίσαμε τα εμπόδια που μας περιόριζαν ασφυκτικά (…)
(…)Η τεχνολογία δεν έφερε μόνο τις φυλές, αλλά ολόκληρους λαούς πιο κοντά απ’ ό, τι ήταν δυνατό να φανταστεί κανείς. Αν σκεφτούμε ότι στο παρελθόν χρειαζόμουν 24 ώρες για να μιλήσω από το Βερολίνο στη Πράγα, έμμεσα μέσω του Τύπου, σήμερα δε μου παίρνει ούτε δευτερόλεπτο να το κάνω. Όταν μιλάω σε αυτό το μικρόφωνο μπορούν να ακούν την ίδια στιγμή στην Πράγα, τη Σλοβακία, τη Βαρσοβία, τις Βρυξέλλες και στη Χάγη.
(…)Δεν υπήρξε ποτέ πρόθεσή μας αυτή η νέα τάξη και αναδιοργάνωση της Ευρώπης να επιβληθεί με τη βία. Όπως εμείς, με την οπτική της Μεγάλης Γερμανίας δεν έχουμε κανένα συμφέρον να παραβιάζουμε τις οικονομικές, πολιτιστικές ή κοινωνικές ιδιαιτερότητες της Βαυαρίας ή της Σαξονίας για παράδειγμα, εξίσου δεν έχουμε κανένα συμφέρον να παραβιάσουμε την οικονομική, κοινωνική ή πολιτιστική ιδιαιτερότητα του Τσέχικου λαού, για παράδειγμα.
Οι λαοί που έχουν προσαρμοστεί ή πρόκειται να προσαρμοστούν στην αναδιοργάνωση αυτή θα πρέπει να αναρωτηθούν αν το κάνουν πραγματικά με καλή θέληση και ειλικρίνεια ή αν από μέσα τους αντιστέκονται. Όποιο από τα δύο κι αν κάνουν, στην πράξη δεν έχει καμία καμιά διαφορά (…)
Αυτό σημαίνει ότι είστε ήδη μέλη ενός μεγάλου Ράιχ που ετοιμάζεται να αναδιοργανώσει την Ευρώπη, γκρεμίζοντας τα εμπόδια που εξακολουθούν να διαχωρίζουν τους ευρωπαϊκούς λαούς και καθιστώντας ευκολότερο για αυτούς να ενωθούν…
Πραγματοποιούμε εδώ ένα μεταρρυθμιστικό έργο, το οποίο είμαι πεπεισμένος, μια ημέρα θα καταγραφεί με μεγάλα γράμματα στο βιβλίο της ευρωπαϊκής ιστορίας. Μπορείτε να φανταστείτε τι πρόκειται να είναι πραγματικά το Ράιχ μετά τον πόλεμο; (…)

ΞΥΠΝΗΣΤΕ !
Δήλωση Κομνηνού Πυρομάγλου ( υπαρχηγού του ΕΔΕΣ ) το 1959 στην Βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης για την ¨Σύνδεση Ελλάδας με την τότε ¨Ε.Ο.Κ¨ :
¨Σε σαράντα χρόνια θα είμαστε ξανά αποικία της Γερμανίας…¨
http://www.antinews.gr/2011/07/29/115528/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου