διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

5 Ιουλ 2011

Σαμαράς στη WSJ: «Το πρόγραμμα λιτότητας είναι αποτυχημένο»

Το διεθνές σχέδιο για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας αποτυγχάνει και χρειάζεται επανεξέταση, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal, «αποκαλύπτοντας» συνομιλία που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ για το ζήτημα.
Στη συνέντευξη, που έχει τίτλο «Η ελληνική αντιπολίτευση κατακρίνει την αύξηση των φόρων» ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνει ότι αντί να «στραγγαλίζουν» την ελληνική οικονομία με αυξήσεις φόρων, Ευρώπη και ΔΝΤ θα πρέπει να επιτρέψουν στην Ελλάδα να μειώσει τους φόρους με στόχο την επανεκκίνηση της ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα λιτότητας για την Ελλάδα «είναι αποτυχημένο», σημείωσε -στην πρώτη του συνέντευξη από την ανάληψη της ηγεσίας της ΝΔ προστίθεται- επικαλούμενος  τα «φτωχά» φορολογικά έσοδα και την επιδείνωση της ύφεσης. «Πιστεύω ότι οι πιστωτές μας θα πρέπει να αλλάξουν την πολιτική τους. Το ερώτημά μου είναι γιατί θα πρέπει να κατρακυλήσουμε κι άλλο μέχρι να γίνει αυτό»;

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι απόψεις του «τον έχουν απομονώσει σε διεθνές επίπεδο», ωστόσο σημειώνει ότι στην Ελλάδα το κόμμα του προηγείται στις δημοσκοπήσεις, με τις εκλογές να αναμένονται πολύ πριν από το 2013 που είναι προγραμματισμένες θεωρώντας πιθανό το ενδεχόμενο να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς δέχεται έντονες πιέσεις από την Ευρώπη και το ΔΝΤ να συναινέσει στην εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας, ωστόσο εκείνος προειδοποιεί ότι η Ελλάδα θα αποτύχει εκ νέου στην επίτευξη των στόχων λόγω της πολιτικής που ακολουθείται.

«Σε τρεις μήνες θα ζητάμε ξανά χρήματα», προειδοποιεί ο πρόεδρος της ΝΔ, συμφωνώντας με το πρόγραμμα περικοπών και πώλησης δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ, ωστόσο υποστηρίζει ότι οι πρόσφατες αυξήσεις φόρων θα επιδεινώσουν την ύφεση.
http://www.newpost.gr/post/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου