διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

6 Ιουλ 2011

WSJ: Όλοι- εκτός Βρυξελλών- ξέρουν ότι ο Σαμαράς έχει δίκιο

Με υπέρτιτλο «επιτέλους μία πρόταση υπέρ της ανάπτυξης» η Wall Street Journal δημοσιεύει άρθρο υπέρ των θέσεων του Αντώνη Σαμαρά.  «Ο Διογένης λέγεται ότι διέσχισε την αρχαία Ελλάδα με ένα αναμμένο φαναράκι, στο φως της ημέρας, ψάχνοντας για έναν έντιμο άνθρωπο. Τις τελευταίες μέρες η αναζήτηση ενός Έλληνα πολιτικού με μία ατζέντα υπέρ της ανάπτυξης φαντάζει το ίδιο δύσκολη» σημειώνει η Wall Street Journal.
 Στο σημείο αυτό ο αρθρογράφος αναφέρει τον ηγέτη της μείζονος αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο
, μίλησε με ειλικρίνεια για την τρέχουσα φορολογική στρατηγική της κυβέρνησης: «Είναι μια αποτυχία», είπε, και «μέσα σε τρεις μήνες θα ζητάμε περισσότερα χρήματα».

Όλοι εκτός των Βρυξελλών και του ΔΝΤ, φαίνεται ότι ξέρουν πως ο κ. Σαμαράς έχει δίκιο. Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα, δεν έλαβε παρά μόνο την περιφρόνηση από τους αρχιτέκτονες της ελληνικής διάσωσης.

Ακόμα κι έτσι όμως μπορεί να βρει την ευκαιρία να βάλει τον σκεπτικισμό του για τις τρέχουσες πολιτικές στην πράξη.

Ο κ. Σαμαράς κάνει έκκληση για περικοπή στον ελληνικό φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων σε 15% από 24%, μαζί με τις περικοπές στο ΦΠΑ επί των καυσίμων και τον τουρισμό. Σε συνέντευξή του υποστηρίζει ότι τα χαμηλότερα επιτόκια θα διευκολύνουν την ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα και θα απελευθερωθεί η δημιουργικότητα του ιδιωτικού τομέα.

Λαμβάνοντας υπόψη την κουλτούρα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, η κατ' επανάληψη αύξηση των φορολογικών συντελεστών δεν πρόκειται ποτέ να παράγει τα έσοδα που χρειάζεται η Αθήνα για να πληρώσει τις τρέχουσες δαπάνες της. Τουλάχιστον οι προτάσεις του κ. Σαμαρά, προσφέρουν την προοπτική της ανάπτυξης.
http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=24301&categories_id=69

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου